Menu
A+ A A-

Odigrana predstava "Posljednja pjesma"

23585100 539166209756060 959063972 o 1Pozorišna predstava "Posljednja pjesma" odigrana je večeras u Kulturnom centru Pale.  

Radi se o Dučićevim posljednjim danima u Geri u Americi gdje je poslat u misiju od strane vlade tadašnje Kraljevine Jugoslavije.

Producent predstave Vladimir Kordanović kaže da je predstava nastala povodom 70 godina od smrti Dučića.

"Predstava je nastala 2013. godine u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji i Vladom Republike Srpske u Banjaluci. Do sada smo igrali preko 40 puta širom RS, Srbije, Kanade uz svestranu pomoć Vlade RS i Predstavništva RS“, navodi Kordanović i dodaje da predstava mnogo govori o privatnom životu čuvenog pjesnika.

"Njega su htjeli da sklone kao jednog od vrsnih intelektualaca srpskih i tokom  predstave s otkrivaju mnoge stvari iz njegovog privatnog i društvenog života", kaže Kordanović.

Glumac Nebojiša Kundačić ističe da je ovo biografska predstava.

"Specifičnost predstave je u tome što se bavi biografskim životom Jovana Dučića. Malo je takvih predstava, a mislim da ima povoda da se pozabavimo ljudima koji su u našoj kulturi zaslužni poput pjesnika, slikara i raznih drugih umjetnika", navodi Kundačić i ističe da je predstava zanimljiva iz više razloga.

"Ovo je jedna od takvih predstava koja se bavi biografijom jednog velikog pesnika koji je uz to bio i diplomata, i samim tim njegov život je utoliko zanimljiviji", ističe Kundačić.

Predstava je održana u realizaciji "Una filma" iz Beograda.

 

Predstava "Jovan Dučić-Posljednja pjesma" gostuje u Palama

posljednja pjesma predstavaPozorišna predstava "Jovan Dučić - Posljednja pjesma" u izvođenju glumaca Nebojše Kundačine, Milana Nikitovića i Maje Kolundžije-Zoroe, odigraće se u nedjelju, 12. novembra, sa početkom u 19:00 časova u Kulturnom centru Pale.

Izvođenje predstave, u zajedničkoj organizaciji, obezbjedili su Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a u realizaciji "Una Film" iz Beograda.

Producent predstave je Vladimir Kordanović, a tekst je napisala Antira Panić. Adaptaciju i režiju uradio je Marko Misirača.

Ulaznice po cijeni od 5 KM možete kupiti na biletarnici Kulturnog centra, svakim radnim danom od 8:00 do 13:00 časova, a na dan predstave sat vremena prije početka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Održana audicija za prijem novih članova u Studentsko pozorište

sppaleStudentsko pozorište Pale održalo je večeras audiciju za prijem novih članova. Posjetioci su mogli da uživaju u raznim imitacijama, recitacijama i monolozima koje su kantidati izvodili na sceni, a prostorije Kulturnog centra bile su ispunjene smijehom i gromoglasnim aplauzima.

Na audiciju se prijavilo trinaest kandidata.

Veljko Đoković direktor Studentskog pozorišta Pale kaže da je iznenađen brojem prijavljenih kanditada, te da je to značajno kako za samo pozorište tako i za šire područje.

"U glumačkom pogledu audicija je jako bitna prvenstveno za nas, jer nam služi da popunimo broj članova  i da vidimo da li možemo iz ovih novopristiglih da izvučemo tu ljubav prema pozorištu i talenat za koji sam siguran da nedvosmisleno posjeduju“ istakao je Đoković.

Povod za organizovanje audicije bio je i osmogodišnje postojanje Studentskog pozorišta Pale. Put do onoga što su do danas postigli bio je trnovit, u početku su imali samo vjeru i ljubav prema glumi. Danas osvajaju brojne nagrade i priznanja  od kojih izdvajaju:  Nagradu za najbolju režiju  na Internacionalnom festivalu u Laktašima za predstavu „186 stepenik“,  „Nagrada za najbolju kolektivnu igru dana“  te  prva nagrada na sceni amaterskih pozorišta u Mrkonjić Gradu.

Trenutno broje petnaest članova.

Studentsko pozorište: Audicija za prijem novih članova

audcija sppStudentsko pozorište iz Pala u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine, u Kulturnom centru, održaće audiciju za prijem novih članova i time proširiti svoj trenutni ansambl.

Svi zainteresovani kandidati treba da popunjen prijavni obrazac dostave na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do utorka, 24. oktobra.

Paljansko pozorište je osnovano kao udruženje građana 2009. godine, a tokom ovog mjeseca proslaviće svoj osmi rođendan.

Do sada je odigrano 12 premijera, koje prati veliki broj repriznih igranja, kako na matičnoj, tako i na scenama širom Republike Srpske.

Više informacija i prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.

 

 

 

 

 

 

U okviru „Lut festa“ održan Omaž Radoslavu Laziću

vujanovic stifanic 2017U okviru 18. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut fest“ sinoć je održan omaž Radoslavu Laziću, o čijem životu, radu i stvaralaštvu govorio pozorišni kritičar Vojislav Vujanović.

Prema riječima Vujanovića, za Lazića je teatar bio životno opredjeljenje i on je posjedovao fascinantnu obavještenost o svemu što se događalo u svijetu pozorišne umjetnosti.

„To ga je opredijelilo da našem čitaocu omogući da se susretne sa izvornim stvaralaštvom najznačajnijih svjetskih teoretičara lutkarstva, da omogući neposredno suočavanje preko djela prevođenih sa mnogih jezika. To je druga komponenta stvaralačkog nagona Radoslava Lazića“, naveo je Vujanović.

Treća komponenta je povremeno Lazićevo oglašavanje sopstvenim teorijskim postavkama.

„Teško naći ličnost koja je na bilo koji način svoju pažnju usredsredila na razrješenje pitanja o fenomenologiji lutke kao što je činio Lazić“, dodao je Vujanović.

Radoslav Lazić bio je dugogodišnji član žirija i gost „Lut festa“, posvetio je nekoliko knjiga radu u lutkarskom teatru poput „Svjetsko lutkarstvo-hrestomatija“, „Estetika lutkarstva“, „Teatar/cirkus klovnova“, „Birnaki/japanski klasični teatar“, „Lutkari o lutkarstvu“, „Magija lutkarstva“ i slično.

Lazić se na beogradskoj Akademiji za film, radio i televiziju upisao na Odsjek režije. Akademiju je završio 1964. godine u klasi Vjekoslava Afrića.

Istovremeno, studirao je i Istoriju umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, gdje je okončao postdiplomske studije iz oblasti teatrologije.

Režirao je, po sopstvenom priznanju, oko 50 dramskih djela na scenama Beograda, Zagreba, Novog Sada, Zrenjanina, Subotice, Niša, Banjaluke, Varaždina, Kumanova, Leskovca, Sombora, Vršca, Pančeva.

U ulozi reditelja pojavljivao se i na radiju, televiziji i filmu, na scenama lutkarskog teatra. Lepeza njegovih preokupacija se širila i u drugim prostorima: na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, 1976. godine, posvetio se pedagoškom radu kao umjetnički saradnik za režiju, a od 1984. godine postao je predavač na odsjeku „Istorija estetike režije“.

 

 

 

Drugi dan „Lut festa“ - odigrane tri predstave

lut fest 17U okviru 18. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut fest 2017“ danas su odigrane tri predstave, od toga dvije u Istočnom Sarajevu i jedna na Palama.

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo nastupili su Pozorište lutaka iz Mostara sa predstavom „Princ iz moje ulice“, autora Nedžada Maksumića, te glumci Zavoda federacije Ljubljana i Gledališta „Glej“ sa predstavom „Luda šuma“, u režiji Ajde Ros i Petra Kusa.

Predstava „Princ iz moje ulice“ namijenjena je djeci od šest do 12 godina, a govori o problemu vršnjačkog nasilja.

Prema riječima producenta festivala Aleksandre Mitrić-Štifanić poruke se djeci prenose kroz glumačku igru, animaciju i muzičke numere.

Kada se radi o predstavi „Luda šuma“, to je muzička i lutkarska bajka za djecu, inspirisana pričom Sergeja Kozlova.

Prema riječima Štifanićeve, to je zvučno „šumsko“ pozorište u kojem šumske ploče, grane, korijeni i šumsko voće postaju muzički instrumenti, lutke ili dijelovi scenografije.

Pored ove dvije predstave, danas je u Istočnom Sarajevu održana i kreativna edukativna radionica „Izrada i prezentacija 3D scenografije za lutkarsko pozorište“, pod vođstvom Jovana Carana.

Caran je održao i kreativnu radionicu za izradu i animaciju marioneta, a kreativnu lutkarsku radionicu „Lisice i gavran“ predvodili su majstor za izradu lutaka Tibor Farago i dramski pedagog Tatjana Paskaš.

Sutra, 4.10.2017. na repertoaru su predstave „Pustolovine Boleta Komete“ u izvođenju banjalučkog pozorišta „Jazavac“ i „Zvezda lutalica“, Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

U večernjem terminu od 19:00 časova biće održan „Omaž Radoslavu Laziću“, posvećen pokojnom profesoru Laziću, o kome bi trebalo da govori pozorišni i likovni kritičar Vojislav Vujanović.

Treća predstava u okviru „Lut festa“ za učenike osnovnih škola „Pale“ i „Srbija“ danas je odigrana u Kulturnom centru Pale, gdje je niško Pozorište lutaka iz Niša odigralo predstavu „Olovni vojnik i balerina“.

Predstava je rađena po motivima Hansa Kristijana Andersena, a u režiji i dramatizaciji Darka Kovačovskog.

 

 

Popularna crnogorska komedija „Crnogorac u krevetu“ stiže kod nas

crnogorac u krevetuNa repertoaru Kulturnog centra za kraj septembra nalaze se dvije predstave. Radi se dječijoj predstavi „Ružno pače“ i komičnoj predstavi za odrasle „Crnogorac u krevetu“, koje će se održati 25., odnosno 29. septembra 2017. godine.

Prva na repertoaru je dječije predstava „Ružno pače“, koja počinje u 19:00 časova i rađena je prema istoimenoj bajki Hansa C. Andersona. Priča o pačetu koje svi odbacuju i kojem se smiju zato što je drugačije, a potom postaje prelijepi labud čija ljepota će sve zasjeniti.

Ovo je priča o tome da nema predaje, da biti drugačiji ne znači biti slabiji od drugih. To je priča koje svako dijete treba da zna.

Režiju i adaptaciju je radila Elma Ismlamović, a ulaznica za ovu predstavu košta 3 KM.

Druga na repertoaru Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo je popularna komična predstava „Crnogorac u krevetu“, autora Peđe Šuškačevića u kojoj on igra sa Lalom Novaković.

Riječ je o komičnoj predstavi koja se bavi crnogorskim načinom života i običajima, i koja opisuje život jednog prosječnog crnogorskog bračnog para.

Predstava će se odigrati 29 septembra sa početkom u 20:00 časova, a ulaznice možete kupiti u prostorijama Kulturnog centra svakim radnim danom po cijeni od 10 KM.

 

 

 

Lut fest slavi 18. rođendan

lutfest1Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut fest“ biće održan od 1-6. oktobra, 2017. godine, u Istočnom Sarajevu, u organizaciji Forum teatra.

„Moto ovogodišnjeg festivala „Lutkarski bal punoljetstva“ najavljuje pravo rođendansko slavlje u duhu lutkarstva i lutkarske umjetnosti, kao i učešće najznačajnijih profesionalnih lutkarskih pozorišta iz regiona i svijeta.

Festival će otvoriti 01. oktobra u 18,00 časova Pozorište lutaka „Pinokio“ iz Beograda sa multimedijalnim spektaklom „Bubamarac“, reditelja Darjana Mihajlovića.

Ove godine će se publici po prvi put predstaviti Nevid teatar i Gradsko pozorište Jazavac, Banja Luka sa predstavom „Pustolovine Boleta Komete“, autorski projekat Marka Dukića.

Pozorište lutaka Mostar učestvuje sa predstavom „Princ iz moje ulice“, Nedžada Maskumića, Pozorište lutaka Niš, sa predstavom „Olovni vojnik i balerina“, reditelja Darka Kovačovskog, Dečije pozorište Subotica sa predstavom „Ivica i Marica“, reditelja Todora Valova, Narodno pozorište „Toša Jovanović“, Zrenjanin, sa predsatvom „Zvezda lutalica“, čiju režiju potpisuje Irena Tot.

Lutkarsko kazalište Mostar će izvesti predstavu „Bajka o sreći“, Izabele Degorske.

Pozorište „Tuulevski“ iz Estonije, koje bilježi zapažene uspjehe na mnogim svjetskim festivalima predstaviće se sa novim lutkarskim ostvarenjem, predstavom „Crvenkapa“, rediteljke Amele Vučenović. Zavod federacija Ljubljana i

Gledališče Glej će izvesti predstavu „Luda šuma“, autorski projekat Ajde Roos i Petera Kusa. Po prvi put će se publici u Istočnom Sarajevu predstaviti Lutkarsko pozorište Kairo, iz Egipta sa predstavom „Kad je tigar postao mali“, reditelja Šavkija Hegaba. Riječ je o lutkarskom pozorištu sa najdužom tradicijom u Africi.

Ovogodišnji takmičarski festivalski program ocjenjivaće eminentni međunarodni žiri u sastavu: prof Bonjo Lungov, Bugarska, predsjednik žirija i članovi: prof.dr Nataša Glišić i mr Peđa Hart, Republika Srpska. Predstave će ocjenjivati i žiri publike, čiji je koordinator profesor muzike Mladen Janković.

U okviru rođendanskog jubileja festival će dodijeliti Plaketu „Zlatna anima Radoslav Lazić“ Ministarstvu prosjvete i kulture u Vladi Republike Srpske i Branku Milićeviću Kockici, počasnom gostu ovogodišnjeg festivala.

Prateći program ovogodišnjeg festivala sa radionicama, predavanjima, promocijama i scenskim čitanjem nagrađenog lutkarskog teskta biće održan u okviru programa pod nazivom „Laboratorija lutkarstva“.

Lutkarske radionice predstavljaju značajan dio festivalskog programa. Ove godine biće realizovane tri radionice: radionica izrade i animacije marioneta i izrade 3D scenografije za lutkarsko pozorište, voditelj Jovan Caran i i radionica pozorišta sjenki, voditelji Tatjana Paskaš, psiholog i rukovadolac lutkarske scene Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Zrenjanin i Tibor Farago, majstor za izradu lutaka i šef scene.

Edukacija najmlađih, njihovih učitelja, pedagoga, ali i profesionalih lutakrskih umjetnika iz oblasti izrade lutaka, novih lutkarskih formi, istraživanja alternativnih oblika lutkarstva, kao i sistema marioneta je izuzetno značajan festivalski segment, sa vrsnim umjetnicima iz svijeta lutkarstva kao predavačima i voditeljima radionica.

Pored toga, značajna je i edukacija stručnih kadrova, te će se u skladu sa tim održati masterklas predavanje dr Konstantina Karakostova iz Bugarske pod nazivom „Transformacija kod improvizovane lutke“, kao nastavak dosadašnjih predavanja koja su obuhvatila teme „Obuka improvizovanih lutaka kao način očuvanje folklora kod Balkanskih naroda" i "Razne vrste improvizovanih lutaka".

Ove godine biće održan poseban program „Omaž Radoslavu Laziću“, posvećen prof. dr Radoslavu Laziću, koji nas je napustio u maju ove godine. Na njegov rad o lutkarstvu osvrnuće se Vojislav Vujanović, istaknuti pozorišni i likovni krititičar i publicista.

Scensko čitanje nagrađenog teksta na konkursu „Lutka, lutak, oblutak“ za originalni pozorišni tekst za lutkarsku predstavu „Kraljica lutka“, pisca Ismeta Bekrića biće realizovano sa članovima Dramskog studija Matične biblioteke, Istočno Sarajevo.

U pratećem programu festivala odigraće se predstava „Ptice bez granica“, autorski projekat Ivane Radić i Bojana Beribake, sa kojim će se predstaviti „Otvoreni teatar“ iz Mostara. Planirano je igranje predstave „Olovni vojnik i balerina“, Pozorišta lutaka Niš u Kulturnom centru Pale.

Slaveći 18. festivalski rođendan, želimo da ukažemo na ozbiljnost manifestacije, postignut visok umjetnički i organizacioni nivo, ističući da je punoljetsvo dokaz, da je festival dostigao okvire svjetskih pozorišnih festivala za djecu. Učešće 167 lutkarskih pozorišta i umjetnika iz 36 zemalja svijeta na dosadašnjim festivalima to potvrđuje.

Festival će biti u znaku lutkarskog bala na otvorenom, maskenbala čiji će učesnici prodefilovati glavnim ulicama Istočnog Sarajeva i tako najaviti praznik lutkarstva. Bal će otvoriti Branko Kockica, laureat ovogodišnjeg festivala.

Na balu će učestvovati učenici osnovnih škola i obdaništa Istočnog Sarajeva i Kantona Sarajevo, plesne grupe, učesnici festivala, ulični umjetnici iz cijelog svijeta, svirači, klovnovi, mađioničari, lutke i maskote, uz brojne ulične atrakcije. Nagrade za najbolje obezbijediće Sunnyland.

Finansijska konstrukcija festivala biđe zatvorena nakon konačnih odluka po konkursima Ministarstva prosvjete i kulture RS i Ministarstva civilnih poslova BiH.
Pokrovitelj festivala je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. Festival sufinansiraju: Grad Istočno Sarajevo i opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Sponzori festivala su: Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo, Kompanija „Zlatno zrno“, „Al Parko“, Stomatološka ordinacija Dental Implant, MKF Sunrise, Vrtić „Mašin svijet“.

Generalni medijski pokrovitelj festivala je Radio televizija Republike Srpske. Medijsko sponzorstvo su prihvatili i Novinska agencija „Srna“, Novinska agencija „Fena“, Glas Srpske, Blic, Nezavisne novine, BHRT, BN TV, OSM, Elta i Alfa TV.

 

 

Publika uživala u predstavi „Samo za tvoje uši“

samo za tvoje usi sarsPredstava „Samo za tvoje uši“ u izvođenju glumaca Studentskog pozorišta večeras je ponovo nasmijala paljansku publiku u Kulturnom centru, i ujedno zatvorila Gospojinske svečanosti koje su prethodile proslavi krsne slave i Dana opštine.

U predstavi su igrali Janko Jugović, u ulozi Caneta, i Nemanja Popović, u ulozi Bate. Ovo je bilo treće izvođenje ove predstave na Palama, a prethodna dva puta ulogu Bate tumačio je Vladimir Čabak.

I ovog puta, kao i prethodna dva, Cane i Bato su do suza nasmijali domaću publiku.

Predstava govori o dva različita karaktera, dva studenta koji bezuspješno pokušavaju da naprave neki „biznis“ i tako zarade novac, međutim nikako im ne uspijeva da se obogate.

Najzad, Bato dolazi na ideju da on i njegov drug Cane otvore liniju za „hotlajn“.

Cane na početku odbija saradnju misleći kako im neće uspjeti, jer šta god su do sad pokušali nije im išlo od ruke, ali ipak ne videći ideju šta drugo da urade da bi došli do novca, pristaje.

U fokusu priče je niz komičnih situacija koje su oduševile paljansku publiku večeras, prvenstveno njihov stav „romanijskih mužijaka“, kako su se predstavljali damama na „hotlajnu“.

 

 

 

Dvije predstave Studentskog pozorišta za Gospojinske dane

186 stepenik predstava paleStudentsko pozorište Pale u okviru Gospojinskih svečanosti povodom Dana i krsne slave opštine Pale, domaćoj publici će se predstaviti kroz dvije predstave.

Radi se o dobro poznatim komadima poput predstave „Samo za tvoje uši“ i, sad već nagrađene predstave „186. stepenik“, sa kojom su nedavno pobijedili na Danima pozorišta u Mrkonjić Gradu.

Direktor Studentskog pozorišta Pale Veljko Đoković rekao je za Sarajevo-RS da su ove godine za paljansku publiku odabrali dva različita žanra, komediju i dramu.

„Prvu predstavu ćemo odigrati sutra, 23.8.2017. godine, a radi se o višestruko nagrađivanoj predstavi „186. stepenik“, dok ćemo 29.8.2017. godine izvesti predstavu „Samo za tvoje uši“. To je naš mali doprinos Paljanima i naša želja da učestvujemo u bogatom programu Gospojinskih svečanosti“, rekao je Đoković.

Đoković je izrazio nadu da će se publika odazvati u što većem broju, kao što su i do sada dolazili.

Ne sumnjamo da će publika uživati u pomenutim predstavama, a posebno u sutrašnjoj, „186. stepenik“, koja je u jakoj konkurenciji pobijedila u Mrkonjić Gradu na Danima pozorišta.

Đoković ističe da je to bio neopisiv osjećaj i da su glumci iz te predstave još uvijek pod utiskom pobjede.

„Predstava „186. stepenik“ je korak naprijed u odnosu na naš dosadašnji rad. Sve kritike koje smo dobili na račun ove predstave su sjajne, što nas dalje ohrabruje da pred sebe, u daljoj budućnosti, stavimo još teži zadatak i da promovišemo pozorište, kulturu uopšte, kao i svoj grad“, naveo je Đoković za naš portal.

Svi zainteresovani moći će sutra, 23. i u utorak, 29.8.2017. godine, oba dana sa početkom u 19:00 časova, pogledati ove dvije predstave.

Ulaz je besplatan.

Predstava „186. stepenik“ najbolja na 9. Danima pozorišta

186 stepenik mrkonjic gradPredstava „186. stepenik“, u izvođenju Studentskog pozorišta sa Pala, proglašena je za najbolju na 9. Danima pozorišta u Mrkonjić Gradu.

Pobjednička predstava, prema ocjeni publike, nastala je po tekstu radio-drame Borislava Pekića, a u režiji Nemanje Kostića.

Veljko Đoković, koji u predstavi igra lik engleskog novinara Majkla Higinsa, rekao je da je radnja utemeljena na istinitim događajima.

„Radnja se dešava osamdesetih godina prošlog vijeka i bavi se istinama i lažima izrečenim o nacističkom koncentracionom logoru Mathauzen“, naveo je Đoković.

U konkurenciji su bile predstave „Osmi dan“ DIS pozorišta mladih iz Banjaluke, „Đavolja posla“ Teatra Fedra iz Bugojna i „Malograđanska svadba“ pozorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke.

U čast pobjednika, sinoć je nastupio i stendap komičar Dušan Јokić iz Banjaluke.

Direktor manifestacije Darko Kodžo rekao je da su zadovoljni odzivom publike.

„Izabrali smo ove godine više komedija zato što to publika voli, ali eto, pobijedila je alternativna drama Studentskog pozorišta. Zadovoljni smo odzivom publike, ocjene predstava su bile izuzetno dobre“, dodao je Kodžo.

Organizator devetih Dana pozorišta bilo je mrkonjićko Gradsko pozorište, a generalni pokrovitelj opština Mrkonjić Grad.

Studentsko pozorište Pale nastupilo u Mrkonjić Gradu

186 stepenik mrkonjic gradStudentsko pozorište Pale publici na 9. Danima pozorišta u Mrkonjić Gradu predstavilo se predstavom „186. stepenik“ u režiji Nemanje Kostića.

Predstava je nastala po tekstu radio-drame Borislava Pekića, a prema riječima direktora Studentskog pozorišta Veljka Đokovića, radnja je utemeljena na istinitim događajima.

Đoković u predstavi igra lik engleskog novinara Majkla Higinsa, a radnja se dešava u osamdesetim godinama prošlog vijeka i bavi se istinama i lažima izrečenim o nacističkom logoru „Mathauzen“.

Na 9. Danima pozorišta u Mrkonjić Gradu publika je mogla da vidi „Osmi dan“ u izvođenju DIS pozorišta mladih iz Banjaluke i „Đavolja posla“ u realizaciji Teatra Fedra iz Bugojna.

Pozorište „Stevan Sremac“ iz Crvenke odigralo je večeras predstavu „Malograđanska svadba“, dok će sutra u čast pobjednika članovi Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad odigrati predstavu „Kad telefon zazvoni“.

Publika će biti ta koja će odlučiti pobjednika.

Organizator Festival je Gradsko pozorište Mrkonjić Grad, a pokrovitelj opština Mrkonjić Grad.

 

 

Foto: Gradsko pozorište MG Facebook

Pretplatite se na RSS feed

Radio Sa-RS