Menu
A+ A A-

Narednih dana kiša i snijeg na planinama

snijeg kisobran 3Vremenske prilike u narednih petnaest dana u Republici Srpskoj obilježiće uglavnom nestabilno vrijeme. Očekuju se padavine u vidu kiše, u predjelima ispod 1.200 metara nadmorske visine, dok se na planinama i u višim krajevima očekuje snijeg.

Na sjeveru, zapadu, istoku i u centralnim krajevima Republike Srpske očekuje se magla uz riječne tokove, a na jugu umjereno oblačno sa sunčanim intervalima.

Nešto veće količine padavina očekuju se 23. i 24 oktobra, a uz padavine prognozira se i jak do olujni vjetar koji će dodatno pogorašati vremenske prilike u većini krajeva.

Od 26. oktobra do 3. novembra očekuju se takođe nestabilno vrijeme sa umjerenim količinama padavina, dok će u Hercegovini biti suvo sa nešto više sunčanih intervala.

Od 4. novembra ponovo nas očekuju veće padavine, a jutarnja temperatura vazduha će se kretati od 1°C do 6°C, u Hercegovini od 4°C do 9°C, dok se dnevna temperatura očekuje do 15°C, u Hercegovini do 20°C.

U periodu od 5. do 7. novembra očekuje se osjetan pad temperature, s tim da će se jutarnja temperatura u većini krajeva Republike Srpske kretati od -3°C do 2°C, u Hercegovini od 3°C do 8°C, dok dnevna temperatura neće prelaziti 10°C, a u Hercegovini 15°C.

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Povoljni uslovi za vožnju u Srpskoj

stanje na putevima mag.cestra 16Uslovi za vožnju su povoljni, a prohodnost putnih pravaca u Republici Srpskoj danas je zadovoljavajuća. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz.

Vikendom je smanjen obim sanacionih radova, ali vozačima ostaje obaveza poštovanja privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Na magistralnom putu M-5, u tunelu Kalovita Brda na dionici Ljubogošta – Pale, saobraćaj je, zbog sanacionih radova, potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

FEDERACIJA BiH

U Federaciji BIH slabija magla zadržala se na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim krajevima, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja.

Upozoravamo na učestale sitnije odrone i savjetujemo oprezniju vožnju, saopšteno je iz BiHAMK-a.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-17 lokalitete:

Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta), zatim magistralni put M-5 Donji Vakuf-Turbe (most Komar), kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. Na mjestima izvođenja radova saobraća se jednom trakom.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima u BIH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška- Gradiška, tako da se na ovom prelazu mogu očekivati duža zadržavanja.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Promjena vremena, tokom dana kiša

kisaPromjenljivo i oblačno prije podne, poslijepodne postepeno pogoršanje vremena, uveče i u noći sa kišom pljuskovima i grmljavinom, te obilnijim padavinama.

U jutro i  prijepodne na zapadu postepeno naoblačenje, a na istoku i jugu malo do umjereno oblačno i sunčano ili sa sunčanim intervalima. Tokom dana i popodne oblačnost zahvata sve krajeve donoseći kišu na zapadu Кrajine, saopšteno je iz Republičkog hidrometerološkog zavoda.

Кasnije popodne i večeras oblačno  sa kišom u većini krajeva, a na zapadu će biti pljuskova sa grmljavinom. Do ponoći obilnije padavine na zapadu i jugozapadu.

Očekivana količina padavina od 15 do 25l/m², lokalno na zapadu više od  30 l/m². Duvaće umjeren do jak jugozapadni vjetar, u liniji fronta mahovit i nakratko olujni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 17°C do 22°C, u višim predjelima od 14°C. 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Oprez vozačima zbog prevoza vangabaritnog sadržaja do Jahorine

vangabaritni prevozVremenske prilike pogoduju nesmetnom odvijanju saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Kraće obustave saobraćaja mogu se očekivati na dionicama na kojima je, zbog radova, izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno.

"Vozačima skrećemo pažnju na učestale sitnije odrone na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnjum prilagođenju stanju i uslovima na putu", saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Na magistralnom putu M-19 Bratunac - Pale - Jahorina tokom dana kretaće se vangabaritni teret, pa s toga se mole vozači koji se kreću na toj dionici danas za opreznu i strpljivu vožnju i poštovanje upustava lica iz pratnje, dodaje se u saopštenju.

Radovi:

Na magistralnom putu M-5, u tunelu Kalovita Brda na dionici Ljubogošta – Pale, saobraćaj je, zbog sanacionih radova, potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Zabrane:

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3.

FEDERACIJA BiH

Zbog radova na asfaltiranju, danas i sutra od 08 do 18 sati, obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj-Sapna (dionici Goduš-Sapna). Alternativni pravac za vrijeme obustave je Priboj-Kalesija-Sapna i obratno.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-17 lokalitete: Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta), zatim magistralni put M-5 Donji Vakuf-Turbe (most Komar), kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. Na mjestima izvođenja radova saobraća se jednom trakom.

Vremenski uslovi trenutno su povoljni, ali tokom noći i jutra skrećemo pažnju na moguće nailaske na dionice sa gustom maglom, posebno u kotlinama i uz riječne tokove. Upozoravamo na učestale sitnije odrone i savjetujemo oprezniju vožnju, saopšteno je iz BiHAMK-a.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška- Gradiška, tako da se na ovom prelazu tokom dana mogu očekivati duža zadržavanja, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

 

Foto: ilustracija

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Sunčano i toplo, temperatura između 19°C i 25°C

suncano cvijet sarsTokom dana u većini krajeva Republike Srpske i danas će biti sunčano i toplo vrijeme sa temperaturom vazduha između 19°C i 25°C.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 4°C do 14°C. Jutro pretežno vedro, na planinama prohladno, a u nižim predjelima ugodno.

U kotlinskim predjelima i oko rijeka biće mjestimično magle, a u ostalim predjelima biće sunčano, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab, na sjeveru sjeverozapadni, a u ostalim dijelovima zapadni i jugozapadni.

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Tokom dana natprosječno toplo vrijeme

suncano jahorina pogled sarsSunčano i toplo vrijeme za ovo doba godine preovladavaće i danas tokom dana u većini krajeva Republike Srpske.

Jutro pretežno vedro, na planinama prohladno, a u kotlinskim predjelima i oko rijeka mjestimično sa maglom, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Vjetar slab, južnog i jugozapadnog smijera. Najviša dnevna temperatura vazduha kretaće se između 18°C i 24°C.

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Sunčano i natprosječno toplo vrijeme i narednih dana

proljece behar suncanoNatprosječno toplo vrijeme, sa najvišom temperaturom vazduha između 20°C i 26°C, preovladavaće i sutra u Republici Srpskoj.

Ujutro manje svježe uz umjerenu do pretežnu oblačnost. Vjetar će biti slab, južnog smijera, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

U većini krajeva danas je bilo toplo i uglavnom sunčano.

Temperatura vazduha izmjerena u 15:00 časova u Istočnom Sarajevu je iznosila 23°C, na Palama 22°C, a na Sokocu 20°C.

 

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Tokom dana sunčano i toplo vrijeme

suncano vrijeme 2016Jutro svježe i umjereno oblačno, oko rijeka i po kotlinama ponegdje maglovito. Od sredine dana pretežno sunčano i prijatno vrijeme, samo na istoku ostaje uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, na istoku ponegdje umjeren.

Jutarnja temperatura vazduha od 4°C do 9°C, na jugu do 13°C, u višim predjelima malo iznad nule. Najviša dnevna temperature vazduha od 19°C do 23°C, na jugu do 26°C, u višim krajevima od 14°C.

 

 

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Očekuje nas sunčan i topao vikend

suncano1 vrelo labudovi jezeroTokom predstojećeg vikenda u većini krajeva Republike Srpske preovladavaće pretežno sunčano i prijatno toplo vrijeme, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Poslije svježeg jutra sa maglom oko rijeka i po kotlinama, tokom dana će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost u istočnim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od četiri do 10°C, na jugu do 15°C, a dnevna od 18°C do 24°C, na jugu do 27°C.

 

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Sunčano i toplo vrijeme danas

suncano klupa vrelo jezeroTokom dana u Republici Srpskoj preovladavaće pretežno sunčano i toplo vrijeme, dok će magla postepeno nestajati, od jutra do kraja dana.

Poslijepodne više sunčanih intervala, a od sredine dana u većini predjela će biti sunčano i još malo toplije vrijeme.

Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni, najviša dnevna temperatura vazduha od 19°C do 25°C, u višim krajevima i mjestima gdje se magla bude duže zadržavala od 15°C.

 

 

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Narednih dana toplo sa temperaturom do 25°C

jesen drvo sarsJesen je kalendarski počela i već je u prvim danima pokazala zube. Mjerile su se temperature blizu nule pa su mnogi razočarano zaključili kako je prava, sunčana, topla i ugodna jesen preskočena te da ćemo iz sandala u čizme.

Meteorolozi donose dobre vijesti – iako će dani biti sve kraći, sunčanog će vremena biti sve više. I temperatura vazduha biće u porastu, a ponegdje i do 25°C.

Ipak, ne spremajte topliju odjeću jer, iako jutra neće biti svježa kao proteklih dana, i dalje će biti svježa. Početak sedmice nešto nestabilniji.

Utorak će u regionu biti promjenjiv uz sunčane periode i povremeno dosta oblaka iz kojih će ponegdje pasti malo kiše. Jutra maglovita s najnižom temperaturom od 6°C, dok će danju rasti.

Kraj sedmice donosi vrlo ugodne temperature.

Ponegdje će ujutru biti magle ali zamijeniće je sve više sunčanog vremena uz koje će temperatura vazduha biti u porastu pa će jutarnje vrijednosti biti ok 10 stepeni, dok će poslijepodne temperatura rasti i do 20°C.

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Oblačno uz kišu, temperatura do 21°C

oblacno1 sarsDanas se u jutarnjim satima na jugu, na istoku i sjeveroistoku BiH očekuje pretežno sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje. U ostatku naše zemlje pretežno oblačno.

Poslije podne ili u večernjim satima ponegdje u centralnim, zapadnim i sjevernim područjima moguća je slaba kiša ili rosa. Vjetar slab zapadni i jugozapadni.

Na jugu prije podne, slaba bura, a poslije podne vjetar zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 12 do 18, na jugu do 21 °C.

U ponedjeljak u većem dijelu naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost.

Slaba kiša ili rosa je moguća ponegdje na sjeverozapadu BiH, a u večernjim satima ponegdje u Posavini.

Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 10 do 13, a dnevne od 15 do 21, na jugu do 23 °C. U utorak na jugu pretežno sunčano. U ostatku BiH uglavnom pretežno oblačno vrijeme.

Povremena i slaba kiša je moguća u Posavini i na sjeveroistoku BiH. Jutarnje temperature od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevne od 15 do 20, na jugu do 23 °C.

U srijedu na jugu sunčano. U ostatku zemlje prije podne pretežno sunčano sa maglom po kotlinama, a poslije podne naoblačenje.

Poslije podne ili u večernjim satima sa kišom. Jutarnje temperature od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevne od 16 do 22, na jugu do 24 °C.

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Pretplatite se na RSS feed

Servisne informacije

Radio Sa-RS