''Osmica'' stiže do proljeća

Napišite komentar

golf 8Aktuelna, sedma generacija VW Golfa (predstavljena 2012. godine) će još tokom ovog mjeseca pretrpjeti modernizaciju koja će uz osvježeni izgled podrazumijevati i nove tehnologije i sisteme pomoći vozaču.

U međuvremenu, njemački Auto Bild se bavi i Golfom "osmicom" čija se promocija očekuje tokom 2018. godine, prenosi Autoblog.

Golf VIII će se bazirati na VW-ovoj MQB platformi (automobil će imati 35-70 kg manje od "sedmice"), a kako navode njemački izvori automobil će biti praktičniji, snažniji, ekonomičniji i prostraniji, sa više upmarket enterijerom.

Takođe, po nekim ranijim informacijama, Golf VIII će biti širi i niži u poređenju sa sadašnjim Golfom VII. U pogledu izgleda ipak ne treba očekivati neke značajnije razlike u odnosu na uspostavljeni kompanijski dizajnerski rječnik, jer Volkswagen tu igra na sigurno i eksperimenata jednostavno neće biti.

Što se motora tiče, možemo očekivati gamu benzinskih motora (između ostalog vjerovatno i 1.0 litarski trocilindraš) i dizelaša, uz električne i hibridne verzije (u benzinsko-električnoj i dizel -električnoj kombinaciji).

Posebnu pažnju privlači najava o 1.5 litarskim turbo benzincima i 1.5 litarskim TDI dizelašima koji će početi da se ugrađuju već u redizajnirani Golf VII.

Naravno, kao i do sada u ponudi će biti više karoserijskih varijanti (uključujući i karavan), a pominju se i novi info-zabavni sistem, head-up displej, automatsko kočenje, tehnologija kontrole gestikulacijom, digitalna instrument tabla...

U ponudi ostaju i sportski Golf GTI i Golf R, ovaj potonji sa do 420 ks. Takođe, razmatra se i Golf GTI Plug-in-Hybrid, koji bi pored benzinca imao i elektromotor.

 

 

 

 

 

 

Izvor: autoblog.rs

Foto: autobild.de

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh