Dokumentarac ''Ja mogu da govorim'' otvorio takmičarski program

mirza prvi kadarDokumentarnim filmom "Ja mogu da govorim", autora Mirze Skenderagića iz Sarajeva, otvoren je danas takmičarski program 10. Međunarodnog filmskog festivala ''Prvi kadar''.

"Film je priča o ljudima koji imaju govornu manu, a i ja spadam među te ljude, s obzirom da mucam kad govorim. Krenuo sam da pravim film o mucanju, ali sam uvidio da ta tema izrasta u priču o govoru i važnosti govora, važnosti odgovora", rekao je Skenderagić na konferenciji za novinare.

On je čestitao organizatorima "Prvog kadra", koji su ovaj jubilarni festival posvetili filmu i autorima, bez prevelike gužve, nepotrebne pompe i glamura.

O svom dokumentarnog filmu "Potop", odnosno o temi potopljeni gradovi, govorila je srpska rediteljka Jelena Jovčić, ističući da su njen život i film čvrsto povezani, isprepleteni.

"Moj film je film za buduće generacije, za sve one koji su izgubili nekog svog, nešto svoje. Riječ je o ekološkoj temi o potapanju grada, koju su političari krili od svog naroda. Ovo je upozorenje kako ljudi iskorištavaju prirodne resurse, a ne vode računa o svojoj budućnosti", navela je Jovčićeva novinarima.

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

 

nazad na vrh