Otvaranje festivala ''Prvi kadar''

lazar ristovskiDeseti Međunarodni filmski festival ''Prvi kadar'', koji će se od 6. do 11. novembra 2016. godine održati u Istočnom Sarajevu, otvoriće kao počasni gost srpsko glumac Lazar Ristovski. Tokom ceremonije otvaranja biće premijerno prikazan njegov film ''Dnevnik mašinovođe''.

Svečani prijem otvaranja festivala predviđen je za 18:00 časova u Skupštini Grada Istočno Sarajevo. Sat vremena kasnije u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo biće upriličeno otkrivanje replike stećka kneza Pavla, a zatim otvaranje izložbe angažovane dokumentarne fotografije ''Welcome to...'', autora Hadži-Aleksandra Đurovića.

Iz produkcije ''Prvi kadar'' saopšteno je da će pred projekciju filma ''Dnevnik mašinovođe'' biti dodijeljene plakete i priznanja ''Prvog kadra'' najzaslužnijim pojedincima i institucijama koji su proteklih godina pružili podršku i pomoć u organizaciji ovog festivala.

Na svečanom otvaranju Festivala prisustvovaće i vršilac dužnosti pomoćnika ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković.

Generalni medijski pokrovitelj je RTRS, a medijski sponzori festivala su BHTV, TV "Elta" i BN TV, kao i Novinska agencija Republike Srpske SRNA i Federalna novinska agencija FENA, portal Sarajevo-RS i drugi online portali.

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

nazad na vrh