Menu
A+ A A-

Bato i Cane oduševili paljansku publiku

  • Objavio:   Miljan Rasevic

samozatvojeusisa rsPredstava ''Samo za tvoje uši'' rađena po tekstu Stevana Koprivice, koju su večeras drugi put pred paljanskom publikom odigrali glumci Studentskog pozorišta Vladimir Čabak (Bato) i Janko Jugović (Cane) do suza su nasmijali publiku u Kulturnom centru Pale.

Predstava govori o dva različita karaktera, dva studenta koji bezuspješno pokušavaju da naprave neki ''biznis'' i tako zarade novac, međutim nikako im ne uspijeva da se obogate. Najzad, Bato dolazi na ideju da on i njegov drug Cane otvore liniju za hotlajn.

Cane na početku odbija saradnju misleći kako im neće uspjeti, jer šta god su do sad pokušali nije im išlo od ruke, ali ipak ne videći ideju šta drugo da urade da bi došli do novca, pristaje.

U fokusu priče je niz komičnih situacija koje su oduševile paljansku publiku večeras, prvenstveno njihov stav ''romanijskih mužijaka'', kako su se predstavljali damama na hotlajnu.

''Pokušavamo kroz igranje ove predstave, iako je nismo izveli više od godinu dana, da publiku nasmijemo jer danas je smijeh luksuz. Takođe, želimo da pokažemo kako nije sve u novcu i slavi, već da se osvrnemo na neke stvari kao što je prijateljstvo i porodica. Predstavu smo smjestili u naše podneblje, oslikava mentalitet naših ljudi, dok je originalna izvedba predstave smještena u podneblje Crne Gore, ali eto mi smo je prilagodili nama i našim šalama'', rekao je glumac Vladimir Čabak za Sarajevo-RS.

Čabak je duži period proveo van paljanskog pozorišta, ali je ovom predstavom pred Paljanima najavio svoj povratak u Studentsko pozorište i ponovni rad sa kolegama. On je istakao da će se od 1. decembra na repertoaru Studentskog pozorišta svake subote igrati po jedna predstava.

U izjavi za naš portal, Vladimir se kratko osvrnuo na rad i pohvalio angažovanost u izvedbi predstave ''Maratonci trče počasni krug'', te istakao da je zadovoljan njihovim učešćima na brojnim festivalima i nagradama koje su osvojili.

''Uspjeh ''Maratonki'' je dokaz da ovo pozorište ide jednom uzlaznom putanjom, a to je jedna velika stvar, jer je to bila naša ideja od samog početka rada pozorišta i mislim da će tek sad da se stvaraju što jače predstave, te se nadam da će publika biti zadovoljna'', istakao je Čabak za Sarajevo-RS.

 

 

 

  

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

Poslednji put izmenjenosubota, 05 novembar 2016 22:51
nazad na vrh

Pozorište

Studentsko pozorište: Audicija za prijem …

Objavljeno: 22.10.2017 - 13:40 / Hits:955 puta

Studentsko pozorište iz Pala u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine, u Kulturnom centru, održaće audiciju za prijem novih članova i time proširiti svoj trenutni ansambl. Svi zainteresovani kandidati treba da popunjen prijavni obrazac dostave na mail: . do utorka, 24. oktobra. Paljansko pozorište je osnovano kao udruženje građana 2009. godine, a tokom ovog mjeseca proslaviće svoj osmi rođendan. Do sada je odigrano 12 premijera, koje prati veli...

Radio Sa-RS