Menu
A+ A A-

Održano edukativno predavanje u OŠ ''Sveti Sava'' Istaknut

  • Objavio:   Redakcija

edukativno predavanje cjb os sveti savaU okviru realizacije Plana preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničkog prestupništva u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj koje sprovodi MUP Republike Srpske, danas je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Istočnom Sarajevu održano edukativno predavanje za učenike šestih i osmih razreda na temu „Edukacija o bezbjednosnim rizicima korištenja društvenih mreža i njihovom pravilnom korištenju“.

Predavanje je održano sa ciljem da se učenicima ukaže na opasnosti koje prijete od nepravilne upotrebe društvenih mreža, kao i edukacija mladih na koji način da koriste „fejsbuk“ i zaštite svoj profil kako ne bi došlo do određenih negativnosti i zloupotrebe od strane drugih lica, saopšteno  je za Sarajevo-RS  iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Tokom edukacije ukazano je na opasnosti kojima su maloljetnici izloženi , a predstavljeni su i načini zaštite, te upute da se policiji prijave uočene negativnosti na društvenim mrežama.

Današnje predavanje je samo jedno u nizu edukativnih predavanja koja se u okviru navedenog plana realizuju i u drugim osnovnim i srednjim školama na području Centra.

Do kraja školske godine biće održana edukacija učenika i na druge teme iz oblasti maloljetničke delinkvencije, vršnjačkog nasilja, zloupotrebe droga, te seksualnog zlostavljanja, navode iz CJB Istočno Sarajevo.

Preventivne aktivnosti koje policija provodi kroz edukativna predavanja kojima će biti obuhvaćen i nastavni kadar kao i roditelji učenika, bitan su način na koji se u značajnoj mjeri mogu suzbiti ili spriječiti različiti vidovi maloljetničke delinkvencije i devijantnog ponašanja.

Današnjem predavanju prisustvovalo je oko osamdeset učenika navedene osnovne škole.

 

Poslednji put izmenjenosubota, 22 april 2017 01:01

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Obrazovanje

Radio Sa-RS