''GitArt fest'' u Istočnom Novom Sarajevu

trio balkan strings gitaraPrvi Međunarodni festival gitare ''GitArt fest Sarajevo Ist'' pod sloganom ''Gitara spaja'' održaće se u Istočnom Novom Sarajevu u periodu od 28. do 30. oktobra 2016. godine. Festival će okupiti grupu od sedam domaćih i stranih umjetnika, pedagoga i predavača, kao i veliki broj učenika i studenata, tj. polaznika majstorskih radionica.

Osim koncearata eminentnih solista i ansambala, na završnom revijalnom-takmičarskom koncertu publici će se predstaviti i najbolji polaznici radionica, saopšteno je iz Udruženja za promociju i razvoj muzičke umjetnosti.

Učesnicima će biti uručene vrijedne nagrade, koje će dodijeliti žiri sastavljen od renomiranih stručnjaka za gitaru, a posebnu nagradu dodijelića publika, koja će glasati za omiljene izvođače.

Svečano otvaranje festivala je u petak, 28. oktobra sa početkom u 20 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a festival će otvoriti gitarski trio ''Balkan strings'' iz Beograda, koji su pripremili aktraktivni program originalnih kompozicija, fuzije balkanskog melosa i džeza.

Drugog dana festivala, u subotu 29. oktobra sa početkom u 20 časova nastupiće majstor klasične gitare Maroje Brčić iz Dubrovnika. Festival će biti zatvoren u nedjelju, 30. oktobra, kada će u 17 časova početi revijalno-takmičarski koncert najboljih učesnika.

Pored koncertnog programa i majstorskih radionica održaće se promocija instrumenata, te izložbe notnih izdanja i gitara ručne izgrade.

Svi koncerti i nastupi biće održani u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: Mariusz Mikolajczyk

nazad na vrh