Predstava ''Malo Morgen'' gostuje u Palama

malo morgen predstavaProdukcija SLU Teatra i DIS Teatra iz Banjaluke gostovaće 29. oktobra 2016. godine na Palama, gdje će u Kulturnom centru izvesti predstavu ''Malo Morgen'', u režiji Novice Bogdanovića.

Predstava "Malo Morgen" je komedija, preciznije žanrovski spada u tragikomediju, a radi se o uobičajenoj priči tako čestoj na našem podneblju, smještenu u malu državu Bosnu, u jedan mali grad u toj državi u kojoj, naizgled mali ljudi, sanjaju velike snove. Ali kod njih je sve...Malo Morgen!

Jedan od razloga zašto publika stojeći i ovacijama vraća nekoliko puta glumce na pozornicu, je činjenica da gledaoci na sceni vide odraz svog života u  predstavi koja zasigurno nije nikoga ostavila ravnodušnim.

Ova tragi-komična predstava, koja se bavi problematikom alkoholizma, nasilja u porodici, žalom za otadžbinom, nacionalnom netrpeljivošću, položajem žene na Balkanu, sveopštom (ne)kulturom i (ne)obrazovanošću koje nas okružuje, rađena je po tekstu Sene Mustajbašić.

Adaptaciju potpisuje Milana Domuzin, koja igra i lik ''Zorice'' u predstavi, a reditelj je Novica Bogdanović. Uz Milanu, u ovoj predstavi igra i Sanela Kasalović, koja tumači ''Nadu'', Zoričinu majku, a osim nje, tumači i ''Juru'', simpatičnog čovječuljka iz Dalmacije.

Na kraju, uz ovaj fantastični tandem dviju glumica: imamo i lik ''Velije'' kojeg na do sada, neviđen način, tumači Mirko Komljenović'' , Siniša Tešanović, dipl. dramaturg.

- ''Malo Morgen'' je jedna od najboljih predstava banjalučkog DIS teatra, a koju sam imao priliku da gledam na svečanom zatvaranju ''Omladinskog festivala Republike Srpske'' u Modriči. Naizgled ljupko i veselo pozorje držalo je pažnju publike 90 minuta. Sve sam ovo prihvatio, slobodno mogu reći, sjetno, jer me sve podsjetilo na one udžbenike srpskog pozorišta u kojima se opisivao teatar koji se bavio i brinuo o glumcima, a najčešće njegovao “narodnu komediju”, kao žanr'', rekao je Aleksandar Pejaković, pozorišni reditelj.

Direktorica Studentskog pozorišta Pale Mirjana Ilić istakla je za Sarajevo-RS da je gostovanje predstave ''Malo morgen'' rezultat višegodišnjeg poznanstva sa koleginicama Milanom Domuzin i Sanelom Kasalović koje su upoznali još 2013. godine na 8. Internacionalnom festivalu amaterskih pozorišta u Laktašima.

''Njihova predstava ''Šta me se tiče tvoja duša'' bila je zapravo prva gostujuća predstava u organizaciji Studentskog pozorišta Pale, pa smo se od tada i ''okumili''! Naše ''kume'', ovoga puta sa kolegom Milanom Komljenovićem, predstaviće publici na Palama urnebesnu komediju (koja preciznije žanrovski spada u tragikomediju) ''Malo morgen'' koju smo mi imali prilike vidjeti na ovogodišnjem festivalu u Laktašima i zaista su nas, kako to oni sami kažu ''nasmijali do suza i rasplakali do smijeha'', ističe Ilićeva za Sarajevo-RS.

Početak predstave zakazan je za 19 časova, a cijena ulaznice iznosi 4 KM. Karte će biti dostupne na dan odigravanja predstave od 18 časova na biletarnici Kulturnog centra.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: ilustracija

Posljednja izmjena četvrtak, 13 Oktobar 2016 13:29
nazad na vrh