Studentsko pozorište Pale proslavilo sedmi rođendan

sedam godina studentskog pozorista sa rsStudentsko pozorište Pale večeras je obilježilo svoj sedmi rođendan, a tim povodom organizovana je izložba fotografija i plakata sa svih predstava koje je ovo pozorište odigralo, dok je dio atmosfere upotpunio nastup grupe „East time“.

Direktorica Studentskog pozorišta Mirjana Ilić istakla je da je ponosna na saradnju sa mladim kreativnim ljudima, te da su za ovih sedam godina mnogo napredovali, proširili svoj repertoar i ansambl glumaca.

''U procesu stvaranja pozorišnih predstava javlja se potreba za saradnjom sa talentovanim ljudima  koji se bave različitim vrstama umjetnosti pa u sastavu imaju ljude koji vole fotografiju, muziku, a ja se nadam da će se taj krug u budućnosti širiti'', rekla je za Sarajevo-RS Ilićeva.

Ona je istakla da su najbitniji faktor samog opstanka Studentskog pozorišta sami članovi, koji se bore na razne načine da obezbjede kostime, osmisle koreografiju, jer sama pozorišna djelatnost je kompleksna, mada postoji i skromna podrška Opštine i Grada Istočno Sarajevo.

Pozorište u svom sastavu ima i mlade glumce koji ostvaruju zavidne rezultate, a jedna od njih je i Tanja Kenjić koja je nedavno osvojila nagradu kao najbolja glumica za ulogu Mirke Topalović u komadu "Maratonci trče počasni krug". Predstava je adaptacija teksta istoimenog filma, ali je rađena sa ženskom glumačkom postavom. Režiju potpisuju Jovana i Nemanja Kostić.

Studentsko pozorište organizuje redovno audicije i svi mladi i talentovani ljudi su dobrodošli. Proslava sedmog rođendana i izložba fotografija održana je u Galeriji likovnih umjetnosti, u kući Cekovića, na Palama.

 

 

 

 

Više fotografija možete pogledati u galeriji:

 

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

nazad na vrh