Menu
A+ A A-

Promocija Pržuljevih romana i razgovor o stradanju sarajevskih Srba

  • Objavio:   Redakcija

przuljKnjiževnik iz Istočnog Sarajeva Željko Pržulj, sa kolegama Nedeljkom Zelenovićem i Goranom Vračarom, boraviće danas i sutra u Beogradu, gdje će govoriti o stradanjima sarajevskih Srba i promovisati svoje romane "Vladika, slava Mu i milost" i "Ruka anđela".

Roman "Vladika, slava Mu i milost" opisuje zemaljski život Svetog Vasilija Ostroškog u 17. vijeku, a u fokusu romana autor je život, borba i stradanje Srba u 17. vijeku.

Promocija romana "Vladika, slava Mu i milost" biće održana sutra na Vračaru u organizaciji Udruženja "Ćirilica". Pržulj će prvi put u Srbiji promovisati i roman o Gavrilu Principu i "Mladoj Bosni" pod nazivom "Ruka anđela".

Promocija ovih romana realizuje se u okviru manifestacije posvećene stradalim Srbima u Sarajevu tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata. U Beogradu će večeras sa početkom u 19.00 časova biti održan okrugli sto, koji organizuje "Ćirilica". 

Zajedno sa pjesnicima Istočnog Sarajeva, Beograđanima i predstavnicima više udruženja govoriće i srpski borci sa područja Sarajevsko-romanijske regije, te svjedočiti o stradanjima i borbi srpskog naroda sa ovih prostora, a sve sa ciljem prezentovanja istine o bombardovanju Srba osiromašenim uranijumom, kao i bitkama za oslobođenje i odbranu srpskih teritorija i ognjišta.

U prostorijama "Ćirilice", blizu hrama Svetog Save na Vračaru, biće prikazani i dokumentarni filmovi koji svjedoče o borbi i stradnju srpskog naroda u Sarajevu i okolini.

Za 11. septembar planirana je promocija Pržuljevih romana u Kulturnom centru u Subotici, a potom 12. septembra u Matici srpskoj u Novom Sadu, dok će 13. septembra knjige biti predstavljene u Vrbasu.

 

 

 

 

 

Izvor: SRNA

Foto: arhiva

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Književnost

Radio Sa-RS