Menu
A+ A A-

Preminuo Denis Čabrić basista ''Regine''

  • Objavio:   Miljan Rasevic

denis cabricDenis Čabrić, muzičar i basista grupe "Regina", preminuo je u 49. godini, potvrdio je za Klix  Davor Ebner, pjevač grupe "Regina". Čabrić je rođen u Sarajevu 1967. godine.

Sa grupom Regina nastupao je povremeno od 1991. godine, a stalno od 2006. godine. Autor je muzike za igrani film "Nebo iznad krajolika" te muzike za niz dokumentarnih filmova i dječijih serija.

Grupa je oformljena 1990. u Sarajevu, a iste godine je objavila i prvi album pod nazivom "Regina". Autor tekstova i muzike je bio Aleksandar Čović inspirisan grupom U2. Hitovi koji su se izdvojili sa prvog albuma su pjesme "Spavaj", "Ne pitaj me" i " Kao nekada ona".

Ubrzo su postali poznati na teritoriji cijele Jugoslavije. Godine 1992. Regina objavljuje drugi album "Ljubav nije za nas". Nakon početka rata u Bosni i Hercegovini grupa se raspada.

U periodu između 1992. i 1999. Aleksandar Čović nastavlja rad grupe u Beogradu i izdaje albume "Regina", "Oteto od zaborava", "Godine lete", "Ja nisam kao drugi", "Kad zatvorim oči" i "Devedesete".

Godine 2006. Aleksandar Čović obnavlja saradnju sa pjevačem Davorom Ebnerom i objavljuju album "Sve mogu ja". Grupa Regina je izabrana da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2009. godine sa pjesmom "Bistra voda".

 

 

 

 

 

 

Izvor: klix.ba

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Muzika

Radio Sa-RS