Menu
A+ A A-

Promocija audio-knjige poema Dare Sekulić

  • Objavio:   Miljan Rasevic

dara sekulic knjizevnicaU Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u srijedu, 17. avgusta biće održana promocija audio-knjige poema "Udari mora", autora Dare Sekulić, u izdanju Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske, a u produkciji Forum teatra Istočno Sarajevo.

Ovo je prvo audio-izdanje poezije poznate književnice Dare Sekulić, nastalo na inicijitavu direktora Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske Želimira Radinovića, sa idejom da se poezija približi slijepim i slabovidim licima i na taj način im se omogući da uživaju u zvučnom doživljaju poezije kroz izgovoreni stih i muziku, saopšteno je iz Forum teatra.

''Ono što veliča poeziju Dare Sekulić, kao njena bitna komponenta je njeno stalno kušanje da sublimiše energiju pjesničkog jezika i slika, da zbije njihove lirske reference u korijen pjesme i tako ne dozvoli rasprskavanje poetske građe. Ona ima tanani osjećaj za artikulaciju jezičkog blaga i zaboravljenog semantičkog sjaja u njemu, te se njene pjesme doimaju kao duboko proživljene i iščišćene fantazme u otkucajima kolektivnog pulsa'', navodi se u saopštenju.

U programu učestvuju Dara Sekulić, narator poeme Aleksandra Mitrić-Štifanić i direktor Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske Želimir Radinović.

Početak promocije zakazan je u 19 časova.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Književnost

Radio Sa-RS