Menu
A+ A A-

Tanji Bošković dodijeljen ''Zlatni platan'' u Trebinju

  • Objavio:   Miljan Rasevic

film festival trebinje tanja boskGlumici Tanji Bošković večeras je u Trebinju dodijeljen "Zlatni platan" - nagrada za izuzetan doprinos evro-mediteranskoj kinematografiji, čime je počeo 4. Filmski festival mediteranskog i evropskog filma.Boškovićeva je istakla da je veoma uzbuđena i zahvalna organizatorima za ovogodišnju nagradu.

"Kad god dođem u Trebinju, to je za mene veliko uzbuđenje, jer stojim pred vama lepim, uzvišenim, produhovljenim i poetičnim", rekla je Boškovićeva.

Ona je navela da je za srpski jezik veoma važno sve što je ostavio pjesnik Jovan Dučić, te pritom čestitala trebinjskoj publici što nije poklekla pred brzinom života.

"Duboko se klanjam različitostima koje ste uspjeli da sačuvate. Isto tako, čuvajte ljubav prema umjetnosti, jer vas to čini ljudima", rekla je ovogodišnji lauret.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je prilikom otvaranja Fesivala da je Trebinje postao veliki filmski i festivalski grad, čime se nastavlja Dučićev projekat "Trebinje - grad kulture".

"I ove godine repertoar Filmskog festivala je brižljivo odabran. Vidjećemo filmove iz Grčke, Španije, Srbije, BiH, Rusije, Slovenije, a svake večeri otići ćemo kući za jedno bogatije iskustvo koje ispunjava dušu i srca", istakao je Vučurević.

On je dodao da je trebinjski Filmski festival na dobrom putu, što pokazuju i dosadašnji dobitnici njegove nagrade - Milena Dravić, Franko Nero, Petar Božović, Neda Arnerić, Tanja Bošković i Rade Šerbedžija.

"Tanja i Rade su izuzetno mnogo dali mediteranskom i evropskom filmu. Trebinjski filmski festival je to znao da cijeni i nagradi", rekao je Vučurević.

Festival filma će u narednih sedam dana okupiti najznačajnije glumce sa područja Balkana. Trebinje bi trebalo da posjete Rade Šerbedžija, braća Sergej i Branislav Trifunović, Igor Galo, Milan Špiček…

Organizatori Festivala su Tangram centar iz Beograda, Kulturni centar Trebinje i Alpe-adria kulturna mreža iz Beča. Festival se održava pod pokroviteljstvo grada Trebinje, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Uprave za dijasporu Ministarstva inostranih poslova Srbije.

Medijski pokrovitelj je Elta TV, a medijski sponzori su Radio Trebinje, Glas Trebinja i portal "Trebinje live".

 

 

 

 

Izvor i foto: SRNA

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Film

Radio Sa-RS