Menu
A+ A A-

Studentsko pozorište na ''Danima pozorišta'' u Mrkonjić Gradu

  • Objavio:   Miljan Rasevic

maratonci paleGlumci Studentskog pozorišta iz Pala izvešće svoju dobro poznatu predstavu ''Maratonci trče počasni krug'' na ''Danima pozorišta'', koje se sredinom avgusta mjeseca održava u Mrkonjić Gradu. Glavna karakteristika predstave, rađene po scenariju istoimenog domaćeg filma, a u režiji Jovane i Nemanje Kostić, jeste što glavne uloge tumače žene. I Kristijan.

Topalovićke već šest generacija unazad vode pogrebnu firmu. Kako koja generacija stasava tako firma slabi, posao opada, a dugovi stižu na naplatu. Kada se tome doda i „prokletstvo“ Topalovićki sa muževima, koji kako se ožene, tako venu i svenu, dobijamo jasniju sliku karaktera glavnih junakinja i njihovih sudbina koje, pune prkosa i pomalo razbojnički gaze u SMRT.

Predstava je protkana pažljivo biranim muzičkim numerama koje su donekle „osavremenile“ priču iz ovog beSMRTnog filma. Sa ovom predstavom Studentsko pozorište Pale je učestvovalo na Festivalu omladinskih pozorišta u Modriči, gdje su osvojili nagradu za najbolju glumicu, režiju i predstavu u cjelini.

U martu su uzeli učešće na prestižnom festivalu “Dani komedije” u Bijeljini, a potom i na festivalu u Laktašima gdje im je pripala nagrada za najbolje kostime. Pored toga nekoliko puta su izveli predstavu na matičnoj sceni, kao i u drugim gradovima Republike Srpske i Srbije.

Studentsko pozorište Pale će početkom septembra učestvovati na festivalu u Nišu. Potom planiraju igranja kako na matičnoj, tako i na scenama u regiji, saopšteno je iz paljanskog pozoriša za Sarajevo-RS.

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Poslednji put izmenjenonedelja, 07 avgust 2016 15:13

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Pozorište

Studentsko pozorište: Audicija za prijem …

Objavljeno: 22.10.2017 - 13:40 / Hits:74 puta

Studentsko pozorište iz Pala u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine, u Kulturnom centru, održaće audiciju za prijem novih članova i time proširiti svoj trenutni ansambl. Svi zainteresovani kandidati treba da popunjen prijavni obrazac dostave na mail: . do utorka, 24. oktobra. Paljansko pozorište je osnovano kao udruženje građana 2009. godine, a tokom ovog mjeseca proslaviće svoj osmi rođendan. Do sada je odigrano 12 premijera, koje prati veli...

Radio Sa-RS