Drugi Sabor likovnih umjetnika u Jelovcima kod Mokrog

Napišite komentar

sabor slikarstva jelovci 2016Drugi po redu Sabor slikarstva u selu Jelovci kod Pala počinje 3. avgusta ove godine, a izložba slika biće održana 7. avgusta, na privatnom posjedu Bose i Helmuta Stephana, koji već pet godina žive u ovom selu nedaleko od Mokrog i Pala.

Ideja za održavanje Sabora likovnih umjetnika u Jelovcima došla je spontano, kao izraz potrebe da se još jednom pokaže i dokaže da je i nemoguće moguće, da se svim skepticima i pesimistima crno bijelog svijeta pokaže svo šarenilo i ljepota života.

Domaćini ove manifestacije su Bosa i Helmut Stephan, koji su prije pet godina postali stanovnici Jelovaca. Dočekani i prihvaćeni kao najrođeniji, Bosa i Helmut  su se vrlo brzo udomaćili u ovom paljanskom selu na obroncima Romanije. Oni su za svoje prijatelje i goste slikare pripremili hranu i smještaj.

Prema riječima Bose Stephan za Sarajevo-RS, ovogodišnji Sabor slikarstva okupiće veliki broj umjetnika, najviše iz Srbije jer su Bosa i Helmut članovi tamošnjeg Udruženja slikara iz Rume. Teme za sve slikare su slobodnog izbora, a pejzaži sela Jelovci i Romanije u daljini su neizbježna tema za sve slikare. Pored izložbe slika, istog dana održaće se izložba ručnih radova i suvenira Sekcije kućnih radinosti ''Bosiljak'' iz Mokrog.

Sponzori Sabora slikarstva su firma ''Enterijer'' iz Jelovaca koja je donirala platno i pekara ''Sunce'' iz Mokrog koja je obezbjedila hljeb i pecivo za goste. Sabor će i ove godine pomoći firme ''Santing'' iz Pala, Robna kuća ''Mibos'' iz Sumbulovca, firma ''Stop mine'' iz Sarajeva, ''MDM Comerce'' iz Sumbulovca, buregdžinica ''Rio'' Pale i opština Pale.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: mokrolive.info

Posljednja izmjena utorak, 02 Avgust 2016 10:02
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh