Menu
A+ A A-

U Tokiju izložba radova umjetnika iz BiH

  • Objavio:   Miljan Rasevic

izlozba radova u tokiju bih 2016Ambasada BiH u Japanu organizovala je izložbu umjetničkih radova umjetnika iz BiH pod nazivom "20 umjetnika za 20 godina prijateljstva i saradnje", koja se danas završava u prestižnom "Takanava civilnom centru" u Tokiju.

Na izložbi, koja je otvorena 23. jula, izloženi su radovi poznate slikarke Taide Jašarević Heford, koja je kao stipendista Vlade Japana na Univerzitetu za umjetnost i dizajn "Jošibi" stekla titulu doktora likovnih umjetnosti, slikara Muhameda Kafedžića, čiji su radovi inspirisani japanskom tradicijom i kulturom, te studenata Akademije likovnih umjetnosti Trebinje.

Izložba je jedan od kulturnih događaja koje organizuje Ambasada BiH u Tokiju povodom obilježavanja 20 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i predstavlja svjedočanstvo prijateljstva naroda dvije zemlje i opredjeljenje za razvijanje i jačanje kulturne saradnje.

Pored postavke umjetničkih radova, na izložbi su predstavljeni informativni i turistički materijali o BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Otvaranju izložbe prisustvovali su predstavnici "Minato internacionalne asocijacije" (MIA) i opštine Minato, kao i veliki broj ličnosti iz javnog, diplomatskog i kulturnog života Japana.

Direktor MIA Keiko Hori i generalni sekretar MIA Juzuro Kokado zahvalili su Ambasadi BiH u Tokiju na organizaciji ove manifestacije, te izrazili očekivanje da će se uspješna saradnja nastaviti u razvoju kulturnih veza kroz učešća Ambasade na manifestacijama u organizaciji opštine Minato.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: SRNA

Foto: mvp.gov.ba

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Art