Menu
A+ A A-

Počinje muzički festival ''Boljšoj''

  • Objavio:   Miljan Rasevic

kusturica otvaranje boljsoj festivalaPobjednik najprestižnijeg svjetskog muzičkog takmičenja "P. I. Čajkovski", jermenski violončelista Narek Haknazarijan, kao i proslavljeni umjetnici, tenor Zoran Todorović, violinista Nemanja Radulović i pijanista Јuri Rozum biće gosti četvrtog muzičkog festivala Boljšoj koji počinje danas u Drvengradu.

Boljšoj je pokrenuo proslavljeni reditelj Emir Kusturica da bi mladim talentima iz muzičkih škola i akademija iz Srbije, Republike Srpske, a od prošle godine, i Rusije, predstavi stručnoj i široj javnosti.

Festival se svake godine razvija i širi svoj sadržaj - prošle godine festival je u takmičarski program uvrstio učenike iz Rusije i osnovao svoj simfonijski orkestar koji čine mladi muzičari, učenici i studenti, a ove godine uvodi majstorske kurseve gdje će proslavljeni umjetnici, učesnici revijalnog programa, prenositi svoje bogato iskustvo mladim talentima.

Za zlatnu, srebrnu i bronzanu matriošku takmičiće se 65 učenika i studenata iz Srbije, Republike Srpske i Rusije, a o najboljima odlučiće žiri  - pijanista Јuri Rozum, dekan Fakulteta muzičke umjetnosti u Beogradu Ljiljana Nestorovska i profesor Zoran Komadina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: arhiva

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Muzika

Radio Sa-RS