Menu
A+ A A-

Napreduju radovi na izgradnji zabavnog parka na Trebeviću

  • Objavio:   Redakcija

zabavni park zlatiste gradnjaNa lokalitetu Zlatište, na putu prema Trebeviću, gradi se zabavni park ''Sunnyland'' smješten na 16.500 metara kvadratnih prostora. "Sunnyland" će sa ponudom biti pravo osvježenje, kako za poboljšanje turističke ponude Istočnog Sarajeva i Sarajeva, tako i za upotpunjavanje sadržaja za izletnike koji će za nekoliko minuta od centra grada biti u prelijepom prirodnom okruženju uz sve uslove za odmor i uživanje.

Radovi na izgradnji zabavnog parka ''Sunnyland'' napreduju prema planu, te je realno očekivati otvaranje ovog ljeta. Projektant je UNIS institut Istočno Sarajevo, a izvođač radova je firma H.M.I. inženjering iz Sarajeva. Za građevinske radove angažovane su lokalne firme, dok su za isporuku opreme izabrane firme koje su svjetski lideri u svojoj branši.

Alpine Coaster, glavnu atrakciju u parku, razvila je i instalira firma Wiegand iz Njemačke. Wiegand godišnje pruža preko 300 miliona vožnji na svojoj opremi sa nula povreda, što tu opremu čini dovoljno sigurnom da je koriste i djeca starija od sedam godina. U prvom krugu zapošljavanja u zabavnom parku na Zlatištu, čiji su vlasnici stranci, otvoreno je 60 radnih mjesta, a konkurs još uvijek traje.

Riječ je o investiciji vrijednoj od oko 15.000.000 KM.

''Sunnyland'' je postao u žiži interesovanja kada je riječ o građanima Istočnog Sarajeva, mnogi su aplicirali za posao u zabavnom parku, dok kod drugih vlada pozitivno mišljenje da će ''Sunnyland'' biti od opšteg interesovanja za turizam u Istočnom Sarajevu, te će uz zimski turizam na Jahorini biti jedan od važnijih turističkih subjekata na području Grada.

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: sa-c construction

Poslednji put izmenjenopetak, 15 jul 2016 15:55

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS

Biznis