Menu
A+ A A-

Nije preporučljivo kupati se na pojedinim plažama u Tivtu i Kumboru

  • Objavila:  Vanja Gunjak

tivat plaza lepetaniKvalitet morske vode na kupalištu hotela Kamelija u Tivtu i centralnoj plaži u Kumboru je van kontrole, što nije preporučljivo za kupanje i rekreaciju. To su pokazali rezultati posljednje analize sanitarnog kvaliteta morske vode, koja je na 90 javnih kupališta duž crnogorskog primorja obavljena, piše portal Cafe del Montenegro.

"Najnovija analiza pokazala je da 92,2 odsto kupališta duž crnogorske obale ima kvalitet morske vode prve, odnosno K1 klase, dok je na 5,6 odsto kupališta, K2 klase. Radi utvrđivanja da li se radi o prolaznoj promjeni ili prisustvu zagađenja morske vode na ovim lokacijama, Institut za biologiju mora izvršio je ponovno uzorkovanje, a rezultate ovih analiza očekuju se za dva dana", saopštili su iz Morskog dobra.

Kako navode od ukupno 14 kupališta u Ulcinju, na 13 kvalitet je bio K1, a na 1 kupalištu K2 klase. U Baru, kvalitet morske vode je bio K1 klase na svih 10 kupališta. U Budvi, 23 kupališta su imala kvalitet morske vode K1 klase, a 1 K2 klase. Na području opštine Kotor, morska voda je bila K1 klase na svih 14 kupališta.

U Tivtu, kvalitet morske vode bio je K1 klase na 9 kupališta, dok je na jednom bio van kategorije. U Herceg Novom od 24 kupališta uključena u program monitoringa, 16 kupališta je imalo kvalitet morske vode K1 klase, 3 kupališta K2 klase dok je na  jednom kupalištu kvalitet bio van kategorije, navodi portal Cafe del Montenegro.

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

nazad na vrh

Život i stil

Radio Sa-RS