Menu
A+ A A-

Završen 16. Exit

  • Objavila:  Vanja Gunjak

exit 2016Na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi u jutarnjim časovima završen je 16. "Egzit", jedan od najvećih i najznačajnijih muzičkih festivala u Evropi i svijetu, a prema procjenama izvještača, posljednja festivalska noć okupila je pod svodove drevne tvrđave čak 55.000 ljudi.

Apsolutne zvijezde posljednje festivalske noći bili su momci iz britanskog "Prodidžija", jednog od najvećih bendova svih vremena.

"Prodidži" je izašao na Glavnu binu tačno u jedan čas poslije ponoći. Poslije pozdrava publici od frontmena Lajama Houleta, počeli su da se ređaju dobro poznati hitovi. Dobar uvod u nastup "Prodidžija" napravio je mladi američki reper Viz Kalifa, a zanimljiv nastup na Fjužn bini Egzita imala je hrvatska pop-diva Josipa Lisac.

Prema procjenama izvještača, za četiri dana i noći Egzita, Petrovaradinsku tvrđavu posjetilo je nešto manje od 200.000 mladića i djevojaka, praktično iz cjelog svijeta. Na Glavnoj i još 20 festivalskih bina muziciralo je više od 700 domaćih inostranih izvođača, među kojim su planetarno poznata imena, poput "D Vaskinsa", DŽordža Klintona, Eli Goulding, "Discipline kičme", "Tinarivena"...

Sa Petrovaradinske tvrđave "Egzit" se seli na budvansku plažu "Jaz", gdje se od 14. do 16. jula održava "Si dens festival", muzička manifestacija u okviru "Egzit avanture 2016".

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: SRNA

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Muzika

Radio Sa-RS