Menu
A+ A A-

''East Time'' nastupio na ''OK Festu''

  • Objavio:   Miljan Rasevic

east time bend ok fest 2016Muzički sastav ''East Time'' koji djeluje na području Istočnog Sarajeva i šire, bili su dio ovogodišnjeg, trećeg po redu ''OK Festa'', koji se od 1. do 3. jula održao na Tjentištu kod Foče. Većina članova ''East Time''-a često nastupaju i pod imenom ''Majstorsi'', koji važi za klupski bend, vrlodobro poznat publici koja posjećuje rok i pop klubove u Istočnom Sarajevu, Sarajevu i Foči.

''East Time'' je nastupio 3. jula na ''OK Festu'' u dnevnom terminu, a reakcije publike bile su prilično pozitivne, što raduje članove ovog benda. Bend ima nekoliko autorskih pjesama, spremaju prvi album, a mogu se pohvaliti i spotom za pjesmu ''Trag u kalendarima'', koju su ranije snimili.

Sarajevo-RS: Koliko ste zadovoljni nastupom na ''OK Festu'', kakva je bila reakcija publike?

Nemanja: Pa samim tim što smo učestvovali na jednom od najboljih festivala u BiH, zadovoljni smo u startu. Mi smo, kao bend koji tek započinje promociju živih nastupa, relativna nepoznanica za širu publiku, pa smo shodno tome dobili mjesto u dnevnom programu, ali bez obzira na sve zadovoljni smo nastupom iz više razloga: predstavili smo svoje pjesme na jednom ozbiljnom i jakom festivalu, tehnička podrška i produkcija nastupa je bila odlično odrađena, prijem publike neočekivano pozitivan i prosto, mi smo bend koji mnogo voli da svira, tako da nam je čak i samo taj razlog dovoljan da budemo zadovoljni svime prikazanim na ''OK Festu''.

Sarajevo-RS: Kako je nastao ''East Time'' i koja je razlika između njih i ''Majstorsa''?

Nemanja: U suštini, u oba benda sviraju potpuno isti ljudi, samo što su ''Majstorsi'' klupski bend koji svira obrade drugih grupa po klubovima u Sarajevu i okolini, a ''East Time'' je isključivo autorski bend i primarni bend za članove. ''East Time'' je bend osnovan od strane pijaniste Veljka Mastila i moje malenkosti, basiste Nemanje Kostića 2008. godine. Poslije nekoliko postava koje su prošle kroz bend i jedne duže pauze u radu, ''East time''  2013. godine nastavlja sa radom i sporo, ali pažljivo brusi numere za prvi album. Tokom 2016. bend  formira postavu koju pored pomenutih muzičara danas čine: vokal Jovana Kostić, bubnjar Safer Ahmetspahić, prateći vokal Marko Dostić i gitarista Strahinja Kostić. Prvi ozbiljan materijal snimljen je u studiju Longplay kod Mahira Sarihodžića u Sarajevu, gdje je u toku snimanje ostalih pjesama za album prvenac. Stilski je u pitanju kolaž više muzičkih uticaja i žanrova sa izraženijim uticajem fusion-jazz i blues muzike, a fokus je stavljen na jako slikovitu muzičku atmosferu koju sačinjavaju sadržajne melodije, tekstovi i aranžmani. 

Sarajevo-RS: Koliko posjedujete autorskih pjesama?

Nemanja: ''East Time'' trenutno ima desetak autorskih pjesama od kojih je polovina već snimljena i spremna za prvo izdanje o kojem još uvijek govorimo hipotetički, obzirom da nam nedostaje polovina materijala u masterizovanom obliku, pa tu priču ostavljamo za neke buduće planove. Mada, ukoliko se ukaže iznenadna prilika bićemo spremni da i taj posao dovedemo do kraja. Konstantno radimo na novim pjesmama i voljeli bi da tako ostane, imamo jedan spot za pjesmu „Trag u kalendarima“, a u planu imamo realizaciju bar još dva spota do kraja godine. Sve u svemu pokušavamo da ovo što radimo prezentujemo publici preko različitih medija da bi nas što bolje upoznali i zapamtili.

Sarajevo-RS: Kakvi su planovi u narednom periodu, imate li u vidu učešće na nekom novom festivalu?

Nemanja: Uskoro nas očekuje nastup na ''Demofestu'' u Banjaluci, koji počinje 21. jula. Tu ćemo nastupiti u okviru takmičarskog programa. Mogući su nastupi na još par festivala u BiH, ali nam ti nastupi još uvijek nisu potvrđeni, pa ne bi da ih preuranjeno najavljujemo. U pregovorima smo i za snimanje jednog TV koncerta za kanal RTRS Plus koji bi, takođe, trebao da se desi tokom jula. Snimanje novih spotova počinjemo u avgustu i septembru. Snimanje jedne autorske numere u studiju BHRT muzičke produkcije trebalo bi da se desi u septembru, a tokom jeseni ćemo, nadam se, da potvrdimo još nekoliko festivalskih nastupa, pošto smo trenutno u pregovorima sa nekoliko festivala, koji se dešavaju baš u tom periodu.

Sarajevo-RS: Imaju li ''Majstorsi'' u planu nove nastupe u klubovima tokom ljeta?

Nemanja: Trenutno smo, što se tiče klupskih nastupa, na pauzi. Od septembra bi trebali da krenemo sa nastupima u klubovima, pa ćemo vidjeti dokle ćemo stići. Uglavnom, imamo dosta obaveza do kraja godine i nadamo se da ćemo zaokružiti taj plan, pošto već od sledeće godine planiramo mnogo ozbiljniji koncertni angažman širom festivala u našoj regiji.

 

Spot za pjesmu ''Trag u kalendarima'' pogledajte na linku ovdje.

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: privatna arhiva ''East Time''-a

Poslednji put izmenjenoponedeljak, 04 jul 2016 20:00

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Muzika

Radio Sa-RS