Menu
A+ A A-

Hor Muzičke akademije na festivalu u Nišu

  • Objavio:   Miljan Rasevic

hor muz.akademijeInternacionalne horske svečanosti u čijem takmičarskom dijelu učestvuje 13 horova, među kojima i Hor za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu sa dirigentom Radetom Radovićem, održavaju se u Nišu. Na ovom festivalu, pored domaćih horova iz Srbije, učestvuju i horovi iz Republike Srpske, F BiH, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Bugarske i Turske.

Ljubiteljima horske muzike predstaviće se Kamerni hor „Ave“ iz Slovenije, Akademski hor „Ivan Goran Kovačić“ iz Hrvatske, hor KUD-a „Stanko Dragojević“ iz Crne Gore, te tri hora iz Makedonije – ženski hor Kulturnog centra, Gradski mješoviti hor „Vardar“ i Akademski hor „Mirče Acev“.

Na festivalu, koji se završava danas, 3. jula, nastupiće i Pjevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski“ iz Zrenjanina, hor „Braća Baruh“ iz Beograda i dva niška hora – Crkveno-pjevačka družina „Branko“ i hor Osnovne škole „Učitelj Tasa“, navodi portal Južne Vesti.

U čast obilježavanja 160 godina od rođenja Stevana Stojanovića Mokranjca svaki hor izvešće neko od njegovih horskih ostvarenja. Internacionalne horske svečanosti održavaju se na ljetnoj pozornici niške Tvrđave.

Na marginama festivala biće održan je naučni skup posvećen djelu Stevana Mokranjca i Josipa Slovenskog, promocija knjige posvećene Vladimiru Kranjčeviću, te koncert solo-pjesama i operskih arija.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Poslednji put izmenjenonedelja, 03 jul 2016 15:27

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Muzika

Radio Sa-RS