Menu
A+ A A-

''Bimal'' izvozi u Maleziju

  • Objavio:   Miljan Rasevic

bimal fabrikaFabrika za proizvodnju jestivog ulja "Bimal" iz Brčkog otpremila je prve količine jestivog ulja za Maleziju. Prvi kontingent robe izvezen je kupcu u Maleziji krajem maja ove godine, nakon čega su uslijedile nove narudžbe sa Dalekog istoka.

"Prvi, probni kontingent robe, koji je otpremljen iz Brčkog prihvaćen je dobro i od tada do danas istom kupcu je isporučeno još šest fleksi-tankova ulja ukupne količine od 170.000 litara", potvrdio je direktor koprorativnih komunikacija Studen Holdinga, Nataša Pucar u čijem sastavu posluje i fabrika "Bimal".

"Bimal" ima stratešku viziju razvoja i plasmana svojih proizvoda na nova tržišta. Brčanska fabrika već dugi niz godina ostvaruje kontinuiran izvoz u Europsku uniju, Tursku i druge zemlje Bliskog istoka, a od prošle godine izvozi i u Kinu.

"Konstantnim povećanjem proizvodnih kapaciteta te ulaganjem u kvalitet proizvoda 'Bimal' stremi ka stvaranju prilika za prodor svojih visokokvalitetnih proizvoda na nova tržišta, poput daleke Kine i Malezije", ističe Pucar.

Od privatizacije fabrike "Bimal" u 2002. godini do danas u razvoj proizvodnih kapaciteta i poslovanja je uloženo i angažovano preko 100.000.000 KM te se BIMAL danas svrstava među najmodernije uljare na području jugoistočne Europe.

U periodu prije privatizacije u fabrici "Bimal" se prerađivalo oko 26.000 tona uljarica godišnje, dok "Bimal" danas prerađuje više od 120.000 tona uljarica godišnje, što iznosi gotovo petorostruko povećanje proizvodnih kapaciteta. Kao jedna od vodećih fabrika jestivih ulja u regiji, "Bimal" je izvozno orjentisana kompanija koja na strana tržišta plasira više od 70% svojih proizvoda.

 

 

 

 

 

Izvor: rtvbn.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS

Biznis