Menu
A+ A A-

Nagrada za najbolje kostime pripala Studentskom pozorištu

  • Objavio:   Miljan Rasevic

maratonci pale stud.pozoriste kostimStudentsko pozorište iz Pala juče je nastupilo na Internacionalnom festivalu amaterskih pozorišta u Laktašima sa predstavom ''Maratonci trče počasni krug'' u ženskoj izvedbi. Paljani nisu pobijedili na festivalu, ali je njihova predstava pobijedila u izboru za najbolji kostim, nagradi koja se tradicionalno dodjeljuje za najoriginalnije obučenu ekipu.

Predstava rađena po filmskom scenariju istoimenog domaćeg filma, u kojoj glavne uloge tumače žene, Topalovićke i Kristijan, već šest generacija unazad vode pogrebnu firmu. Kako koja generacija stasava tako firma slabi, posao opada a dugovi stižu na naplatu. Kada se tome doda i „prokletstvo“ Topalovićki sa muževima, koji kako se ožene, tako venu i svenu, dobijamo jasniju sliku karaktera glavnih junakinja i njihovih sudbina koje, pune prkosa i pomalo razbojnički gaze u SMRT. Predstava je protkana pažljivo biranim muzičkim numerama koje su donekle „osavremenile“ priču iz ovog beSMRTnog filma.

Pobjednik na ovogodišnjem Internacionalnom festivalu je domaće pozorište, Dramski studio ''Daske'' iz Laktaša sa predstavom ''Dva puta dva je pet''. Takođe, Jovana Mirković iz Dramskog studija ''Daske'' je dobila nagradu za najbolju režiju.  Istaknuto je da ova predstava zaslužuje da bude najbolja u cjelini, zbog svoje aktuelne teme, tačnih glumačkih kreacija i prije svega nadahnute igre vođene pravilnim pedagoškim pristupom.

Specijalnu nagradu za stilsko jedinstvo i radost dodjeljuje se Kazališnoj družini ''Seljačka sloga'' iz Nedelišća u Hrvatskoj. Specijalna nagrada za kolektivnu igru dodjeljena je Pozorištu DiS za predstavu ''Malo morgen''. Nagrada za scenografiju pripala je Antoninu Dželanu za predstavu ''Đavolja posla'' u izvođenju Teatra Fedra iz Bugojna.

Najbolju žensku ulogu odigrala je Marina Jurišević za ulogu Simane u predstavi ''Kamen za pod glave'' Pozorišta mladih ''Abrašević'' iz Kragujevca. Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Bojan Naić za lik Aleksandra Saše Petrovića u predstavi ''Virus'' Pozorišta mladih amatera iz Pećinaca (Srbija).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: SRKL Photography

Poslednji put izmenjenoPonedeljak, 27 Juni 2016 11:53

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Pozorište