Menu
A+ A A-

Dodjela nagrada ''Kapetan Miša Anastasijević''

  • Objavio:   Jovana Beribaka

nagrada kapetan misa anastasijevicNa Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu sutra će biti dodijeljene prestižne nagrade "Kapetan Miša Anastasijević". Baštineći zajedničke vrijednosti srpske istorije, kulture i preduzetničkog stvaralaštva, "Media invent" i Univerzitet iz Novog Sada, uz svesrdnu pomoć privrednih komora Srbije i Republike Srpske i konsultaciju sa Područnom privrednom komorom Istočno Sarajevo, dodijelili su ukupno 20 prestižnih nagrada "Kapetan Miša Anastasijević".

Pripremajući građu za Monografiju "Put ka vrhu", predstavljanje najuspješnijih privrednih i društvenih subjekata, prikupljeni su i ocjenjeni prijedlozi za priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" za područje koje pokriva Područna privredna komora Istočno Sarajevo, saopšteno je iz "Media inventa".

Kapetan Miša je veliki srpski preduzetnik i dobrotvor. Zgrada beogradskog Univerziteta njegova je zadužbina. Ovo prestižno priznanje u Srbiji se dodjeljuje od 2000. godine, a u Republici Srpskoj od ove godine.

"Želja nam je bila da ovo ugledno priznanje bude dodijeljeno najboljima u Republici Srpskoj, kako bismo zajedno i na ovaj način pokušali da promovišemo pozitivne vrijednosti cijelog društva", navodi se u saopštenju. Nakon dodjele nagrada po oblastima koje pokrivaju regionalne privredne komore, u decembru će najboljima u Republici Srpskoj biti dodijeljene Statuete "Kapetan Miša".

Svi dobitnici priznanja, nominovani za nagrade, mala i srednja preduzeća, brendovi i uspješni preduzetnici i stvaraoci, kao i lokalne samouprave i ustanove biće predstavljeni u Monografiji "Put ka vrhu" za Republiku Srpsku i BiH, enciklopedijskom izdanju na srpskom i engleskom jeziku.

Svečano uručenje nagrada biće upriličeno u Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu sutra u 13.00 časova.

 

 

 

 

 

 

Izvor: SRNA

Foto: telegraf.rs

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Muzika

Radio Sa-RS