Menu
A+ A A-

''Saab'' otišao u legendu

  • Objavio:   Miljan Rasevic

saab automobilŠvedski automobilski proizvođač ''Saab'' i zvanično odlazi u istoriju. Švedsko kineski konzorcijum preuzeo je većinu sredstava i podružnica ''Saab''-a, nakon što je ta kompanija bankrotirala.

Međutim, vlasnici prava na ''Saab'' brend i njegov logo nikad ih se nisu odrekli, pa NEVS nije imao druge, nego da stvori nešto sasvim novo. Tako je saopštila da će NEVS ubuduće biti brend njihovih proizvoda, uključujući i prvi električni automobil zasnovan na 9-3 platformi, koji bi trebalo da se naše na tržištu već sljedeće godine.

Drugim riječima, ''Saab'' ime i logo više neće biti u upotrebi. NEVS je u početku imao dozvolu da koristi ''Saab'' ime, ali je to pravo izgubio nakon što je kompanija proglasila bankrotstvo i otkazala početak proizvodnje ''Saab'' 9.3 2014. godine.

Sa novim ciljem koji je orijentisan na električna vozila, NEVS namjerava da gradi snažno tržište u Kini i odatle se širi u svijetu. Iz kompanije kažu da su strateški ugovori već potpisani, uključujući i sa Panda ''New Energi'', o isporuci 150.000 električnih automobila i još 100.000 električnih komercijalnih vozila.

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: ilustracija

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 23 jun 2016 09:18

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS

Biznis