Menu
A+ A A-

U završnoj fazi izgradnja sabirnog bazena

  • Objavio:   Miljan Rasevic

vodovod sokolacU završnoj je fazi izgradnja sabirnog bazena, kapaciteta 200 metara kubnih vode, koji će omogućiti snabdijevanje oko 800 domaćinstava sela južnog dijela opštine Sokolac i rogatičke mjesne zajednice Stjenice, a vrijednost projekta je 4,5 miliona KM.

U finansiranju ovog projekta učestvuju opštine Sokolac, Rogatica, te međunarodne organizacije i drugi finansijeri. U opštini Sokolac vjeruju da bi do kraja septembra ili početkom oktobra oko 80 domaćinstava u selima Đedovci, Vrbarje, Ozerkovići i Kazimerići, kao i nekoliko domaćinstava Kule i sela Zagajevi u rogatičkoj opštini, dobiti vodu.

Završena je izgradnja primarnog cjevovoda od Brezjaka do Kule, zaselak Selišta, u dužini osam kilometara. Izgrađen je i bazen u Selištima kapaciteta 50 metara kubnih vode i planirani objekat za smještaj crpnih pumpi na ovom lokalitetu.

Izgrađen je potisni cjevovod od Selišta do vrha Vitnja u dužini 1.350 metara, a biće raspisan tender za izgradnju sekundarne vodovodne mreže duge 10 kilometara za snabdijevanje vodom u selima opštine Sokolac.

Radove izvode preduzeća "Higra" iz Bijeljine i "Hidrolet" iz Rogatice.

 

 

 

 

 

 

Izvor: SRNA

Foto: arhiva

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS

Biznis