Menu
A+ A A-

Zatvoren VII ''Akordeon art''

  • Objavio:   Miljan Rasevic

akordeon art zatvaranje 1Dodjelom priznanja najboljim učesnicima u deset takmičarskih kategorija i njihovim koncertom večeras je u Istočnom Sarajevu svečano zatvoren Sedmi međunarodni festival harmonike "Akordeon art" kojeg su zajednički organizovali Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike "Novi zvuk".

Nagrade najboljim uručili su dekan Muzičke akademije i predsjednik Organizacionog odbora festivala Dražan Kosorić i predsjednik Asocijacija za njegovanje akademske muzike "Novi zvuk" Rade Radović. Kosorić je izrazio zadovoljstvo kvalitetom kojeg su učesnici sedmog po redu međunarodnog festivala harmonike pokazali i ponosan na činjenicu da je još jedan "Akordeon art" uspješno priveden kraju.

"Veoma sam ponosan i zadovoljan jer je festival, kao prvo opstao, te se razvija jer uvodimo neke novine iz godine u godinu", rekao je Kosorić novinarima. Međunarodni festival harmonike "Akordeon art" je manifestacija po kojoj je Univerzitet i grad Istočno Sarajevo dospio u središte evropskih i svjetskih muzičkih zbivanja.

Sinoć u okviru koncertne večeri harmonike "Akordeon arta" nastupili su renomirani umjetnici svjetskog glasa, Vladimir Murza iz Ukrajine i Sergej Osokin iz Rusije, a sala Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu bila je pretijesna za ljubitelje klasične muzike. Gost ovogodišnjeg "Akordeon arta" bio je i kompozitor i dirigent Vladimir Runčak iz Ukrajine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: SRNA

nazad na vrh

Muzika

Radio Sa-RS