Menu
A+ A A-

Počinje VII ''Akordeon Art'' Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

akordeon art jun 2016Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike ''Novi zvuk'' u periodu od 15. do 17. juna 2016. godine organizuju Sedmi internacionalni festival harmonike ''Akordeon Art''. U takmičarskom dijelu programa učestvovaće preko 160 takmičara različitih starosnih dobi.

Pored devet kategorija koje su predviđene za soliste, ove godine uvedene su još dvije nove kategorije i to za kamernu muziku, što predstavlja veliko osvježenje za ovo takmičenje. Takmičenje je otvoreno za muzičare iz svih zemalja svijeta, a održaće se u disciplinama solisti na harmonici (akademska muzika) i kamerni ansambli. 

''Mladi takmičari nam dolaze iz različitih sredina i predstavljaju niže, srednje muzičke škole i akademije iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Takmičare će ocjenjivati eminentni žiri iz Rusije, Ukraine, Austrije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Publika će imati mogućnost da uživa u pratećim sadržajima festivala. Koncerti su predviđeni u večernjem terminu od 20 časova, u velikoj sali Amfiteatra Elektrotehničkog fakulteta'', izjavila je za Sarajevo-RS  Danijela Gazdić rukovodilac Katedre za harmoniku na Muzičkoj akademiji.

Ona je istakla da će se na otvaranju festivala predstaviti studenti i profesori Muzičke akademije. Drugo veče je predviđeno za goste, profesora Vladimira Murzu iz Ukrajine i profesora Sergeja Osokina iz Rusije, koji će održati cjelovečernji koncert. Trećeg dana trajanja ''Akordeon arta'' predstaviće se laureati, odnosno pobjednici takmičenja.

U petak je takođe planiran susret sa poznatim ukrajinskim kompozitorom Vladimirom Runcakom u 17 časova, u sali Muzičke akademije. Sponzori festivala su između ostalih, italijanska fabrika  harmonika Pigini, te Skupština Grada Istočno Sarajevo, Ministarstvo prosvjete i kulture i drugi. 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: unssa.rs.ba

Poslednji put izmenjenosubota, 11 jun 2016 23:18

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Muzika

Radio Sa-RS