Menu
A+ A A-

Studentsko pozorište na Internacionalnom festivalu

  • Objavio:   Miljan Rasevic

maratonci modricaStudentsko pozorište iz Pala učestvovaće ove godine na Internacionalnom festivalu amaterskog teatra, koje se održava od 23. do 26. juna u Laktašima. Paljani će na festivalu odigrati svoju, publici dobro poznatu, predstavu ''Maratonci trče počasni krug'' u ženskoj izvedbi.

Studentsko pozorište je dobro uigrano što se tiče ove predstave, a predstavili su je publici u nekoliko opština u regionu, ali i  prošle godine u Modriči, gdje su pobijedili na festivalu ''Omladinskih pozorišta Republike Srpske'' upravo sa ovom predstavom.

Predstava rađena po filmskom scenariju istoimenog domaćeg filma, u kojoj glavne uloge tumače žene. I Kristijan. Topalovićke već šest generacija unazad vode pogrebnu firmu. Kako koja generacija stasava tako firma slabi, posao opada, a dugovi stižu na naplatu. Kada se tome doda i „prokletstvo“ Topalovićki sa muževima, koji kako se ožene, tako venu i svenu, dobijamo jasniju sliku karaktera glavnih junakinja i njihovih sudbina koje, pune prkosa i pomalo razbojnički gaze u SMRT.

Predstava je protkana pažljivo biranim muzičkim numerama koje su donekle „osavremenile“ priču iz ovog beSMRTnog filma.

Jedanaesti Internacionalni festival u Laktašima održaće se u Dramskom studiju ''Daske''. Studentsko pozorište svoju predstavu će odigrati posljednjeg dana festivala, 26. juna sa početkom u 19 časova.

Pored Paljana i domaćina, Dramskog studija ''DASKE'', učestvuju i Teatar ''FEDRA'' iz Bugojna, Pozorište mladih ''Abrašević'' iz Kragujevca, Kazališna družna KUU ''Seljačka sloga'' iz Nedelišća (Hrvatska), Pozorište mladih amatera iz Pećinaca (Srbija), Dis Teatar i Slu Teatar iz Banjaluke.

Tokom festivala biće prikazan kratkometražni film ''Ah, što ćemo ljubav kriti'' autora Duška Mazalice u trajanju od 25 minuta. Po završetku festivala biće uručene zahvalnice i nagrade učesnicima.

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Pozorište

Radio Sa-RS