Menu
A+ A A-

Nišlija sa brkovima od 1,2 m

  • Objavila:  Vanja Gunjak

nislija brkovi 1 metarGrađevinac u penziji Zoran Lazarević (67), zvani Brka, nezvanično ima najduže brkove u Srbiji - raspona 1,2 metra.Ovaj "ukras" muškog lica Brka njeguje od momačkih dana, a šampionske brkove počeo je da pušta prije 11 godina.

''Od djetinjstva sam volio brkove jer ih je imao i moj deda Stojadin. Јedino sam morao da ih obrijem kad sam išao na služenje vojnog roka u Raškoj'', hvali se Zoran koji je čitav radni vijek proveo u Austriji. Kaže da mu je tamo nadimak Franc Јozef, po austrougarskom caru koji je takođe njegovao brkove.

''Njemice se oduševljavaju mojim brkovima. Traže da se slikaju sa mnom, a neke me i poljube. Moja supruga ne gleda baš blagonaklono na sve to, ali je već navikla da se nosi sa "slavnim" brkovima'', šali se Zoran, koji ne krije da mu godi pažnja koju izaziva svojom pojavom.Kaže da brkovi zahtijevaju veliku njegu i da svakodnevno mora da ih pere i ispravlja da bi imali odgovarajući oblik.

Ne ometaju ga u svakodnevnim aktivnostima, jer kada nešto radi, obično ih skloni iza ušiju.

''Јednom na granici nisu htjeli da me puste zbog brkova, jer mi je u pasošu bila slika na kojoj sam obrijan. Sreća pa sam imao kod sebe makaze'',  prisjeća se Zoran, koji planira i da status čovjeka s najdužim brkovima u Srbiji ozvaniči, ali još ne zna kome da se obrati.

 

 

 

 

 

Izvor i foto: novosti.rs

nazad na vrh

Zanimljivost

Radio Sa-RS