Menu
A+ A A-

Koncert solo pjesme i klavirske kompozicije u Palama

  • Objavio:   Miljan Rasevic

koncert solo pjesme pale 2016Koncert solo pjesme i klavirske kompozicije srpskih i ruskih autora Gordane Manojlović-Kovačević (sopran) i Sanje Martinović (klavir), održaće se u petak, 3. juna 2016. godine, u Kulturnom centru u Palama, sa početkom u 19 časova. Gosti na koncertu su Srđan Paleksić i Ljubica Srdanović.

* Gordana Manojlović-Kovačević je rođena 17. novembra 1984. godine u Šapcu. Osnovno obrazovanje je stekla u Osnovnoj školi „Nata Jeličić“, takođe u Šapcu. Nakon završene osnovne škole, 1999. godine, upisala je Srednju muzičku školu „Mihailo Vukdragović“, smer muzički saradnik – teoretičar, koju je završila 2003. godine.

Po završetku srednje škole 2003. godine, upisuje se na Muzičku akademiju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Odsek za opštu muzičku pedagogiju. Diplomirala je 30. aprila 2009. godine diplomskim radom iz predmeta Muzički oblici pod mentorstvom dr Branke Radović, vanrednog profesora. Na isti fakultet se, 2010. godine, upisala na vokalno-instrumentalni odsek, smer solo pjevanje, gdje je diplomirala 26. juna 2014. godine, u klasi mr Sanje Ostić, vanrednog profesora.

Nakon završenog prvog ciklusa studija, 2014. godine je upisala drugi ciklus studija - master studij, na vokalno-instrumentalnom odseku, smer solo pjevanje,  u klasi mr Sanje Ostić, vanrednog profesora. Studij je završila u decembru 2015. godine. Zaposlena je u Školi za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo kao nastavnik solfeđa, teorije muzike i solo pevanja.  Autor je 10 naučno-stručnih radova koji su objavljeni u zbornicima sa međunarodnih konferencija.

* Sanja Martinović je rođena 16. septembra 1990. u Kraljevu. Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu 2013. u klasi prof. Zorana Jančića, a Master studije na istoj akademiji 2015. u klasi prof. Biljane Gorunović.

Održala je nekoliko solističkih koncerata, nastupala je kao korepetitor i u kamernim ansamblima a beleži nastupe u BIH, Hrvatskoj i Srbiji. Dobila je priznanje za najboljeg studenta generacije na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, zahvalnice za ostvareni uspjeh u toku školovanja, državne stipendije Republike Srbije i priznanje opštine Vrnjačka Banja za ostvarene rezultate i promociju umjetnosti.

Dobitnica je velikog broja nagrada na Republičkom i Međunarodnom nivou, a neke od njih su:

- Takmičenje klavirskih dua, Trstenik, 2007, 2008, (I nagrade)
- Republičko takmičenje solfeđista, Beograd 2008. (I nagrada)
- Smotra mladih klavirista, Lazarevac, 2007, I nagrada
- Internacionalno takmičenje mladih pijanista (klavirski duo), Italija-Barleta 2007. I nagrada
- Federalno takmičenje, Sarajevo 2012. II nagrada
- Međunardono takmičenje'' Donne in musica'', Kragujevac, 2012. (I nagrada)i 2013. Laureat (disciplina kamerna muzika).
- Međunarodno takmičenje ''Davorin Jenko'', Beograd 2013. (III nagrada - kamena muzika)

Učestvovala je na majstorskim kursevima eminentnih pijanista i na festivalima kao sto su Boljšoj,  Sarajevo Chamber music fest,  Koral i Festival mladih pijanista. Tokom poslednje tri godine zaposlena je kao profesor klavira u Srednjoj muzičkoj školi u Istočnom Sarajevu, gdje njeni učenici imaju javne nastupe i osvajaju nagrade na takmičenjima.

Srđan Paleksić i Ljubica Srdanović su maturanti Srednje muzičke škole u Istočnom Sarajevu, u klasi Sanje Martinović.

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Poslednji put izmenjenoutorak, 31 maj 2016 10:43

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Muzika

Radio Sa-RS