Menu
A+ A A-

Studentsko pozorište Pale nastupilo u Priboju

  • Objavio:   Miljan Rasevic

maratonci pale glumci1Studentsko pozorište Pale gostovalo je u subotu 28. maja u Priboju sa dvije predstave sa svog repertoara. Riječ je o predstavi za djecu „Kraljevski festival“ koja je igrana u terminu od 15 časova i predstavi za odrasle „Maratonci trče počasni krug“ koja je igrana u 19 časova.

''U Priboju kažu, nema puno kvalitetnih kulturnih dešavanja, ali se mi ne možemo požaliti na posjećenost i reakcije publike koje su bile zaista pozitivne. Ekipa iz Kancelarije za mlade nas je zaista lijepo ugostila, obezbijedila svu potrebnu scenografiju i uslove za igranje, a na kraju smo sabrali utiske na lijepoj zajedničkoj večeri. Nadamo se da je ovo gostovanje otvorilo vrata našoj budućoj uzajamnoj saradnji'', istakli su za Sarajevo-RS iz Studentskog pozorišta.

Dodaju da se raduju svakom pozivu i gostovanju, a posebno im je zadovoljstvo kada gostuju i van granica BiH. Što se tiče Srbije, mladi glumci iz Pala su gostovali u Užicu, Crvenki, Sivcu i evo sada u Priboju. Takođe, aplicirali su na festival u Nišu koji se održava u septembru ove godine, te se nadaju da će zaigrati i u tom gradu, na jugu Srbije.

''Cilj nam je da kreiramo što više kulturnih sadržaja u našem gradu. Svedoci smo sve veće ekspanzije kiča i šunda , kao i, naravno pogrešnog, isticanja određenih ljudskih aktivnosti kao validne vidove umetnosti, što one naravno nisu. Primetivši sve to, kancelarija za mlade je odlučila da u daljem svom radu obrati posebnu pažnju i uloži svoju snagu i resurse na kreiranje kulturnih i obrazovnih sadržaja za mlade, i za sve one koji se tako osećaju. Stoga, ova naša akcija predstavlja prvi korak na tom putu. Posebnu zahvalnost dugujemo Domu kulture "Pivo Karamatijević" koji nam je pomogao u realizaciji naše aktivnosti“, istakli su iz Kancelarije za mlade u Priboju.

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: facebook.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Pozorište

Studentsko pozorište: Audicija za prijem …

Objavljeno: 22.10.2017 - 13:40 / Hits:74 puta

Studentsko pozorište iz Pala u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine, u Kulturnom centru, održaće audiciju za prijem novih članova i time proširiti svoj trenutni ansambl. Svi zainteresovani kandidati treba da popunjen prijavni obrazac dostave na mail: . do utorka, 24. oktobra. Paljansko pozorište je osnovano kao udruženje građana 2009. godine, a tokom ovog mjeseca proslaviće svoj osmi rođendan. Do sada je odigrano 12 premijera, koje prati veli...

Radio Sa-RS