Menu
A+ A A-

Članovi dramske sekcije SŠC ''Vasilije Ostroški'' nižu uspjehe

  • Objavio:   Miljan Rasevic

dramska sekcija ssc sokolacPredstavom „Ženski razgovori“ dramska sekcija Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ iz Sokoca, uspješno se predstavila na Prvom festivalu amaterskih pozorišta bivše Jugoslavije u Tesliću. Prema riječima vođe dramske sekcije, Ivane Mojsilović, cilj i namjera festivala je da se afirmiše i publici približi ova vrsta umjetnosti.

''Rado samo se odazvali na poziv gospodina Živka Petrovića, upravnika pozorišta u Tesliću koji je ujedno i organizator ovog festivala. Festival je revijalnog karaktera i predviđeno je da se ljubiteljima pozorišne umjetnosti svake subote tokom trajanja festivala predstavi po jedno amatersko pozorište iz bivše Jugoslavije. U sklopu festivala održano je sedam predstava, među njima i „Ženski razgovori“. Naši glumci amateri su briljirali na sceni pred oko 300 Teslićana. Ostvarila se izuzetna sinergija između glumaca i publike, dijelom i zbog samo teksta predstave, koji oslikava mentalitet u kom živimo. Čestitke su dolazile sa svih strana a u publici su bili i profesionalni glumci koji su zaista bili oduševljeni onim što su vidjeli. Dobili smo novu potvrdu vrijednosti, novu inspiraciju pred drugom publikom. Tesilićani su se pokazali kao izuzetni domaćini i nadamo se da ćemo imati priliku da uzvratimo gostoprimstvo'', rekla je Mojsilovićeva.

Iza članova dramske sekcije Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ je još jedan u nizu pozorišni aplauz, a oni već polako koračaju ka novim jer su nakon Teslića dobili poziv za učešće na 13. Međunarodnim susretima dramskih amatera u jednoj srpskoj opštini kod Vukovara, a odmah nakon toga turneju nastavljaju do Banjaluke gdje će gostovati u Gradskom pozorišu „Jazavac“.

Ipak, neizvjesna finansijska situacija sputava mlade glumce amatere da se odazovu na sve manifestacije, pa očekuju finansijsku podršku opštine, sokolačkih preduzeća i ljubitelja pozorišne umjetnosti, kako bi uspješno predstavili svoju školu, opštinu ali i državu na manifestacijama koje su ispred njih.

 

 

 

 

Izvor i foto: opstinasokolac.net

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Pozorište