Aprilske cijene u BiH niže za 0,3 odsto

Napišite komentar

supermarket kupovina ilustracijaCijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u aprilu su niže za 0,3 odsto u odnosu na mart.

Hrana i bezalkoholna pića skuplji su za 0,3 odsto, alkoholna pića i duvan za 0,1 odsto, za koliko su skuplji i zdravstvo, te rekreacija i kultura. Odjeća i obuća skuplji su za 0,7 odsto, prevoz za 0,9 odsto, a ostala dobra i usluge za 0,8 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti jeftiniji su za 5,3 odsto.Cijene u aprilu, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, niže su za 1,6 odsto.

Cijene hrane i bezalkoholnih pića niže su za 1,7 odsto, odjeće i obuće za 8,2 odsto, stanovanja, vode, električne energije, plina i drugih energenata za 0,7 odsto, namještaja, aparata za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 1,3 odsto, za koliko su niže i cijene komunikacija, te prevoza za 7,5 odsto.

Alkoholna pića i duvan skuplji su za 8,5 odsto, zdravstvo za 0,8 odsto, obrazovanje za 1,5 odsto, restorani i hoteli za 0,6 odsto, te ostala dobra i usluge za 0,2 odsto.

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh