Menu
A+ A A-

Pijetao koji nosi jaja

  • Objavila:  Ana Markovic

pijeta nosi jajaU domaćinstvu Ranka i Zore Boljanović u trebinjskom naselju Hrupjela, pijetao je počeo da nosi jaja neobičnih oblika, različite veličine i boje. Ranko Boljanović kaže da je pijevca starog godinu dana kupio prije šest mjeseci u Ljubinju i da je nakon nekog vremena primijetio da se čudno ponaša.

"Do pola dana je bio muško, a drugi dio dana žensko", rekao je Boljanović, koji dodaje da je pijetao ujutro vrlo nemiran i kokodače kao kokoška, a poslijepodne kukuriče i šepuri se po dvorištu. On kaže da su za prvo pijetlovo jaje mislili da je od koke, iako je bilo neobičnog, duguljastog oblika.

Da pijevac nije "pravo muško" Ranko i njegova supruga primijetili su kada su vidjeli da liježe u kokošije gnijezdo.

"Vidjeli smo da liježe u jedno udubljenje u kokošinjcu. Kada bi legao udubljenje bi bilo prazno, a kada pijevac ode ostane jaje", kaže Ranko i navodi da pijetao jaja ne nosi često, te prođe i po 10-15 dana dok ne snese drugo.

Boljanovići kažu da jaja nemaju žumance, a prilikom kuvanja bjelanca budu normalna. "Ne konzumiramo ih u ishrani, dok se ne utvrdi o čemu je riječ", kažu Boljanovići.

Ranko ističe da njegov pijevac živi "moderan život" i da ga koke ne interesuju mnogo, te da je već postao atrakcija za cijeli grad, ali se nada da mu koke neće početi kukurikati.

 

 

 

Izvor i foto: SRNA

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Zanimljivost

Radio Sa-RS