Menu
A+ A A-

Miri Banjac nagrada za životno djelo

  • Objavio:   Miljan Rasevic
mira banjac govorUručenjem nagrade za životno djelo glumici Miri Banjac i proglašenjem najboljih u Smederevu su završeni 33. "Nušićevi dani". Bila je to prilika da se publika podsjeti njenih filmskih uloga u kojima su zabilježena neka od najznačajnijih ostvarenja dramske umjetnice. 
 
Nagrada za revitalizaciju dramske klasike na teatarskim scenama u zemlji i inostranstvu, koja se dodjeljuje bijenalno, pripala je režiseru Milici Kralj. 
 
Najbolja predstava festivala je "Klaustrofobična komedija" Dušana Kovačevića, u izvođenju Zvezdara teatra i režiji Darka Bajića, ali je publika bila drugog mišljenja, kako to već obično biva na festivalima, i njoj se najviše dopala i najbolju ocjenu dobila je predstava "Majstori, majstori", koju je, prema tekstu Gorana Markovića, režirao Milan Karadžić, a izvode je glumci Pozorišta "Boško Buha" iz Beograda. 
 
U festivalski program "Nušićevih dana", koji je trajao od 10. do 15. aprila, selektor Bratislav Petković uvrstio je šest predstava, prenose mediji. 
 
Osim pomenutih, nagrađenih predstava, publika je vidjela i "Paliluski roman" u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta, "Lice" Ateljea 212, "Bizarno" Narodnog pozorišta u Beogradu i Šabačkog pozorišta, i "Laki komad" u produkciji Kulturnog centra Čukarica. 
 
 
 
 
 
 
Izvor: SRNA

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Pozorište

Radio Sa-RS