Menu
A+ A A-

Najbolja borba protiv triglicerida

  • Objavila:  Ana Markovic

kefir ilustracijaAko u ishranu uvrstite lan, smanjićete visok nivo holesterola i triglicerida. Najbolje je da sipate kašičicu ove biljke u šolju kefira, jer je ova kombinacija najdjelotvornija i najukusnija. Uz probleme sa kilogramima obično ide i visok nivo holesterola i triglicerida, a da biste se tog "paketa" riješili, probajte da u ishranu uvrstite lan.

Najbolje je da sipate kašičicu ove biljke u šolju kefira, jer je ova kombinacija najdjelotvornija i najukusnija. I tako svaki dan započnite sa zdravim i prijatnim obrokom. Laneno sjeme je bogato vlaknima, što blagotvorno utiče na rad crijeva, ubrzava metabolizam i sprječava pojavu zatvora.

Pošto produžava osjećaj sitosti, dobar je saveznik mršljavljenja, a nutricionisti tvrde da smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi i do 50 odsto, a triglicerida između 25 i 60. I to nije sve, jer ga bogatstvo omega tri masnim kiselinama čini višestruko zdravim.

Lignani koji se nalaze u sjemenkama lana djeluju preventivno i na pojavu srčanih oboljenja i osteoporoze, a imaju i antiupalni uticaj, pa efikasno ublažavaju tegobe usljed artritisa i lupusa.

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: ilustracija

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Život i stil

Radio Sa-RS