Menu
A+ A A-

Sinoć otvorena izložba fotografija ''Kina - put jedne emocije''

  • Objavio:   Miljan Rasevic

izlozba o kini kcU Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo večeras je otvorena izložba fotografija "Kina – put jedne emocije" i promovisana knjiga "Kina - blagi džin istoka" autora Ljube Grkovića.

Izloženo je 44 fotografije čiji su autori profesor na Katedri za kineski jezik na Filozofskom fakultetu Univerziteta Istočno Sarajevo Biljana Pavlović i studentkinja Kineskog jezika Doroteja Klačar. Pavlovićeva je navela da fotografije govore o životu Kineza i njihovim emocijama.

"Taj kineski senzibilitet smo moja studentkinja i ja pokušale da prikažemo kroz fotografiju", rekla je Pavlovićeva Srni. Izložba će trajati nekoliko dana, a biće prikazana i u drugim mjestima. Govoreći o svojoj knjizi "Kina – blagi džin istoka" Ljubo Grković je istakao da je knjiga nastala na osnovu njegovih putovanja i neposrednih zapažanja, izučavanja najmnogoljudnije zemlje i najstarije civilizacije svijeta, te razgovora sa običnim svijetom i visokim zvaničnicima Kine.

"U knjizi sam, osim kratkog pregleda kroz istoriju Kine, iznio i svoje viđenje budućih stremljenja zvaničnog Pekinga i kineskog naroda u cjelini", dodao je Grković. Knjiga je promovisana uz podršku Društva srpsko-kineskog prijateljstva.

 

 

 

Izvor i foto: SRNA

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Art