Stefan Marković: Sa stadiona na modnu pistu

Napišite komentar

stefanmarkovicManeken iz Istočnog Sarajeva, Stefan Marković, osvojio je kao model, na nedavno održanom Evropskom kupu za frizere u Parizu, četvrto mjesto, što je najbolji rezultat ikada za Bosnu i Hercegovinu na ovakvom takmičenju. Na ovom Evropskom kupu, koji je bio daleko širih razmjera nego što je sama Evropa (jer su učestvovali i takmičari iz Brazila, Južne Koreje, Kostarike, i mnogih drugih vanevropskih država), Marković je sa svojim frizerom Natašom Kovačević oduševio prisutne, i na kraju osvojio četvrto mjesto u ukupnom plasmanu.


Stefan: Nastupom u Parizu sam jako zadovoljan. Moj frizer, Nataša Kovačević, i ja smo se u našu zemlju vratili sa osvojenim četvrtim mjestom u ukupnom plasmanu, što je ujedno i najbolji rezultat ikada na evropskoj i svjetskoj sceni, kada je Bosna i Hercegovina u pitanju. Četvrtu poziciju smo osvojili u konkurenciji od oko 40 zemalja, što je stvarno veliki uspjeh, rekao nam je Stefan na početku razgovora, te dodao: Kao model sam mnogo ponosan zbog svega što sam prošao i uspio u ovoj sferi, i naravno da mi mnogo znači ovaj rezultat. Takođe ovo je za mene jedno prije svega novo, ali i lijepo životno iskustvo. Oduševljen sam svim onim što sam mogao da vidim u Parizu. 


A, do ne tako davno Stefan je maštao da postane fudbaler. Prošao je kroz mlađe kategorije Željezničara, te stigao do kadetske selekcije, a onda je jedno vrijeme igrao i u Famosu iz Vojkovića. Ipak, malo po malo je napuštao aktivno bavljenje "muškom najvažnijom sporednom stvari na svijetu", i svoju pažnju posvećivao manekenstvu. Sve je počelo još u srednjoj školi.

Stefan: Još od malih nogu sam volio da izgledam drugačije od ostalih dječaka... da budem privlačan, zgodan i lijep. Međutim, u to vrijeme sam trenirao fudbal i on je bio moja glavna preokupacija- postići gol kad je naježe i dovoditi svoju ekipu na tron... Kada sam krenuo u srednju školu, na poziv jedne prijateljice sam otišao na kasting u modnu agenciju sa kojom i danas sarađujem. Dopao sam im se... Tada sam napustio fudbal, i to je bilo to. 

Jedan hobi, ili sada već posao, zamjenio je drugim. Manekenstvo je naslijedilo fudbal, i sada je ono primarno u njegovom životu, dok je fudbal postao sporedna stvar, ali ne i najvažnija. Sada ga samo povremeno igra sa prijateljima. U manekenstvu ga je privuklo to što se oni koji su u tim vodama izgledom uvijek izdvajaju u društvu, te što, kako kaže, kod žena izazivaju više pažnje. 

Stefan: Prije svega, kod manekenstva me privuklo to što momci koji su u ovom poslu privlače dosta pažnje kod nježnijeg pola. I u društvu se izdvajaju svojim izgledom. Osim toga, odlazak na mnogobrojna  snimanja i revije mi pričinjavaju ogromno zadovoljstvo. 

Ovaj zapaženi rezultat iz Pariza nije jedini koji su ostvarili Nataša i Stefan, jer su prošle godine u Frankfurtu u muškoj konkurenciji osvojili osmo mjesto. Osim toga, on nam je pričao i o ostalim svojim nastupima, koji su na zavidnom nivou. 

Stefan: Od nastupa bih do sada izdvojio učestvovanje u šouu "Zvijezda možeš biti ti", gdje sam imao ulogu manekena na sceni. Takođe, radio sam i revije za neke od najpoznatijih marki, kao što su Granoff, Jeordie's, U.S. Polo, Mona i mnoge druge. 

Nije lako biti maneken u Bosni i Hercegovini. Ne samo zbog toga što manekeni često nailaze na nerazumijevanje i podsmijehivanje lokalne sredine prema ovom poslu, već i zbog činjenice što je manekenstvo u BiH svedeno na puki hobi, bez mogućnosti velike zarade, odnosno mogućnosti da se živi od ovog posla. Stefan sebe i dalje vidi u ovom poslu, ali ne u Bosni i Hercegovini. U skorije vrijeme planira odlazak u SAD, gdje želi nastaviti život i posao. 

Ako je suditi po samim počecima njegove manekenske karijere, odlaskom u SAD, Stefan bi trebao još više da napreduje i da ostvari svoje snove. Zapad bi mu, po njegovom mišljenju, trebao pružiti sve ono što BiH nije mogla, a mi ne sumnjamo u to da će on tu priliku znati iskoristiti i postati nadaleko poznati model. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh