Menu
A+ A A-

Izložba Dragana Batinića u Nevesinju

  • Objavio:   Redakcija
Izložba slika „DIJALOG SA MATERIJALOM“ akademskog slikara Dragana Batinića biće otvorena večeras u 19 časova u gradskoj galeriji u Nevesinju.
 
O autoru
Batinić je rođen u Bileći, 1985 godine. Diplomirao 2012. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, odsjek slikarstvo,kod profesora Marka Musovića. Izučavao crtež i slikarstvo u klasi kod doc. Dobroslava Mrdaka. Pored slikarstva bavi se i pedagoškim radom. Radi kao nastavnik likovne kulture u osnovnoj školi ''Risto Proroković '' u Nevesinju, a u okviru Centra ''Cambridge'' vodi školu crtanja i slikanja u Nevesinju. Ovo je njegova treća samostalna izložba. Imao je i više kolektivnih izložbi. Učesnik je nekoliko likovnih kolonija. Član je ULUIH (Udruženje likovnih umjetnika Istočne Hercegovine).
 
O izložbi
Minimalna forma, izraz ''dobrovoljnog siromaštva'' iz koje slijedi da ''siromašna umjetnost'', oslobađa više od materijalno bogate i prezasićene. 
Materijali kao i predmeti koje umjetnik koristi ostavili su tragove atmosfere, uticaja čovjeka, trošnosti, propadanja, rđe.
Izložbu čine dva ciklusa:
- Prvi ciklus su asamblaži ,kolažno je rukovođen i ide do krajnjih konsekvenci.To su vizije spoljašnjeg svijeta koje evoluiraju u umjetnikov likovni jezik.
- Drugi ciklus je nastao kao želja za pojednostavljivanjem i minimalizacijom rada. On predstavlja zaustavljanje na određenim problemima iz prvog ciklusa i javlja se kao posledica potrebe za produbljenjem umjetničkog stava.
 
Izvor: Sarajevo-RS/FB

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Art