Menu
A+ A A-

Moskva: Likvidirali smo one koji su napali naše baze

  • Objavio:   Redakcija

moskvaRusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je eliminisana militantna grupa koja je učestvovala u napadu na ruske baze u Siriji.

Kako je saopštilo ministarstvo, napad je došao iz provincije Idlib, te da je grupa eliminisana u specijalnoj operaciji.

Ruske snage otkrile su i uništile skladište u provinciji Idlib koje je služilo upravo za dronove koji su korišćeni u napadu, dodalo je ministarstvo.

"U završnoj etapi operacije ruske specijalne snage utvrdile su mjesto na kojem se nalazila grupa diverzanata kod zapadne granice provincije Idlib. Kada su teroristi stigli u objekat iz kojeg su namjeravali da se prebace u minibus, cijela diverziona grupa je likvidirana visokopreciznom municijom 'krasnopolj'“, navedeno je u saopštenju.

Da podsjetimo, u napadu na na vazduhoplovnu bazu Hmejmim u provinciji Latakija i na pomorsku bazu u luci Tartus u subotu učestvovalo je 13 dronova, od kojih je sedam oboreno a šest primorano na slijetanje, saopštilo je u ponedeljak rusko Ministarstvo odbrane. Od tih šest letjelica, tri su eksplodirale kad su udarile u zemlju, a tri su zaplenjene neoštećene.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin optužio je strane sile koje nije imenovao, da stoje iza napada bespilotnim letjelicama na dvije ruske vojne baze u Siriji.

On je naveo da ti dronovi, iako izgledaju primitivno, imaju visoku tehnologiju za precizno satelitsko navođenje.

Putin je rekao da Moskva zna ko je pomogao izvođenje napada na dvije ruske baze, ali nije imenovao nijednu zemlju, već je samo rekao da nije riječ o Turskoj.

nazad na vrh

Radio Sa-RS