Likovni rad Anđele Medić "Izbušene gume" oduševio žiri Pedagoškog zavoda RS

Napišite komentar

andjela medic akvarelUčenica drugog razreda gimnazije u zvorničkom SŠC "Petar Kočić" osvojila je drugo mjesto na likovnom konkursu koji povodom Dana Republike organizuje Republički pedagoški zavod RS.

Njen rad "Izbušene gume" sa motivom uplaklane djevojčice u čijoj pozadini je ostavljeni bicikl sa izbušenim gumama je u konkurenciji 500 radova ocenjen kao drugi po vrijednosti.

Anđela kaže da odmalena slika, a već šest godina je član Slikarske radionce "Paleta" iz Zvornika.

"Željela sam da uradim nešto čime bih se priključila obilježavanju ovog praznika i da, ujedno, još neko ocijeni moje radove. Slikam od malena, odnosno crtam otkad znam za sebe. Drago mi je da sam dobila nagradu", priča Anđela, koja je vrlodobar učenik, a slikarstvo, gdje se najviše služi akvarelom i uljanim, odnosno akrilnim bojama, je njena posebna ljubav.

Direktor škole Biljana Pisić kaže da im je drago što će na Svečanoj akademiji, koju Republički pedagoški zavod RS ove godine organizuje u Zvorniku, među nagrađenima biti i njihova učenica.

"Zadovoljni smo Anđelinim uspjehom i kako je sa svojim radovima predstavila školu. Posebno nam je drago što je na konkurs stiglo 500 radova učenika iz 20 škola, što dodatno govori o Anđelinom uspjehu. Ranije smo imali uspjehe iz prirodnih nauka, ekonomske grupe predmeta, fizičkog vaspitanja i drugih predmeta, a sada je u školu stigla nagrada za učeničke likovne radove", navela je Pisićeva.

Anđela Medić će u četvrtak, u pratnji svog razrednog starješine Igora Đukanovića, sa ostalim nagrađenim učenicima za likovne i literarne radove, biti gost na svečanom prijemu kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Palati Republike.

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh