Jahorina Film Festival proglašen za najbolji regionalni festival dokumentarnog i kratkog igranog filma

Napišite komentar

despic nagrada jffPrema ocjeni stručne komisije Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini, a uz prisustvo diplomatskog kora u BiH, visokog predstavnika Valentina Incka i predstavnika političkog i javnog života Bosne i Hercegovine, "Jahorina Film Festival" je izabran za najbolji regionalni festival dokumentarnog i kratkog filma.

Ovo priznanje dodijeljeno je na Svečanoj akademiji povodom održavanja trećeg poslovnog foruma u organizaciji Evropskog pokreta, u plavoj sali Parlamenta Bosne i Hercegovine, a uručeno je direktoru Festivala Mirku Despiću.

Despić se zahvalio Evropskom pokretu u BiH na činjenici da je prepoznao napore koje je ovaj Festival u prethodnih 11 godina učinio u promociji BiH i njenih filmskih stvaralaca sa naglaskom na mlade reditelje, a u skladu sa motom današnje svečane akademije "Vrijeme je za Evropu".

U kategoriji nagrada za posebanm doprinos razvoju turizma i ekologije nagradu je dobilo i Ministarstvo okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine, a nagradu je preuzela ministar Edita Džapo.

 

 

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh