Menu
A+ A A-

Promocija knjige "Radi ti, dijete, svoj posao" u Istočnom Sarajevu

  • Objavio:   Redakcija

knjiga radi ti dijete svoj posaoPromocija knjige "Radi ti, dijete, svoj posao" autora Momira Vasiljevića održaće se u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u četvrtak, 14. decembra, sa početkom u 19:00 časova.

Biografski roman o životu i herojskom postradanju Novovekovnog Velikomučenika Vukašina Jasenovačkog, koji je svojom smrću, (kao i ukupnim svojim zemaljskim bivstvom), postao simbol stradanja Srba u 20-om vijeku.

Zasnovan je na autentičnim dokumentima i svjedočanstvima, koji su bili i istorijska osnova za Crkvenu kanonizaciju Vukašina Mandrape, za Svetitelja.

I autorove književne intervencije i interpretacije dostupnih podataka, su se strogo oslanjale na vjerodostojnost istorijskih činjenica, tako da je ovo svojevrsno "žitije" Svetog Vukašina.

I sam autor je, tokom promocije knjige u julu ove godine, u Trebinju, podsjetio da je u pitanju biografski roman o životu i herojskom postradanju novovjekovnog velikomučenika Vukašina Jasenovačkog, koji je svojom smrću postao simbol stradanja Srba u 20. vijeku.

 

 

 

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS