Menu
A+ A A-

"Koštana" odigrana i pred paljanskom publikom

  • Objavio:   Miljan Rasevic

kostana predstava pale sarsNakon sinoćnog "debija" na 22. Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Novom Sarajevu, predstava "Koštana" beogradskog "Slavija teatra" predstavili su se večeras i paljanskoj publici, koja je ispunila salu Kulturnog centra do posljednjeg mjesta.

Ova predstava je sinoć naišla i na odličan prijem kod publike u Istočnom Novom Sarajevu, a kako je glumica Vesna Paštrović, koja u predstavi igra Koštanu, rekla novinarima, publika ih je sinoć srdačno dočekala.

"Uvek kada dolazimo ovde iznenadim se kolika je to količina pozitivne energije i "feedback" za sve dobro što uradiš, tako da je uživanje igrati pred vašom publikom", rekla je Patrovićeva ne krijući zadovoljstvo učešćem na Festivalu malih scena i monodrame.

Ona je dodala da su večeras na Palama po 44. put izveli ovu predstavu u kojoj, osim nje, igraju Boško Puletić, Lepomir Ivković i Žarko Stepanov.

Direktor Kulturnog centra Pale Marko Sikima istakao je da se dio Festivala malih scena i monodrame po prvi put održava na Palama i to zahvaljujući Gradu Istočno Sarajevo, koji je, prema njegovim riječima, izdvojio dodatna novčana sredstva za to.

"Trudićemo se da nastavimo sa ovom praksom i narednih godina ukoliko nam to budu dozvoljavale finansije", rekao je Sikima novinarima.

Sikima je dodao da će Paljani i sutra moći da pogledaju predstavu "Dr Feler" sa početkom u 20:00 časova, takođe u izvođenju "Slavija teatra" iz Beograda, a koju je režirao glumac u istoj predstavi Dragan Boža Mihajlović.

Festival malih scena i monodrame svoj život počeo je ratne 1995. godine u Hadžićima, pod nazivom Festival monodrame Republike Srpske, a imao je zadatak da afirmiše i nagrađuje profesionalnog glumca i domaći tekst. 

Sredstva za realizaciju Festivala obezbijeđena su putem pokroviteljstva i kroz projekte na konkursima Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstva kulture i informisanja Srbije, grada Istočno Sarajevo, te uz pomoć opština Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Turističke organizacije Istočno Sarajevo. 

Generalni medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske, a među medijskim sponzorima je i Novinska agencija Republike Srpske - SRNA. 

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS