Nasilje nad ženama u blagom porastu na Palama

Napišite komentar

aktiv zena snsd palePredavanje pod nazivom "Kroz život bez nasilja" u organizaciji Opštinskog odbora aktiva žena Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) održano je večeras u opštinskim prostorijama.

Predsjednik Opštinskog odbora aktiva žena SNSD-a Pale Sanja Kovačević ističe da je cilj kampanje da ukaže na situaciju zlostavljanja žena.

"To zlostavljanje nije samo u fizičkom smislu već i psihičko, diskriminacija na svim poljima i treba da pomognemo ženama da shvate  da imaju pravo na život bez nasilja", navodi Kovačevićeva i dodaje da ukoliko dođe do nasilja žene mogu da se obrate  Policijskoj stanica, Centru za socijalni rad a treći vid je da se žene organizuju i pomognu jedna drugoj.

Pedagog u Centru za socijalni rad Pale Nada Gluhović navodi da je alkohol u najvećoj mjeri uzrok nasilja i razvoda brakova.

"U ovoj godini je u blagom porastu nasilje nad ženama i nasilje u porodici. Prijavljenih  slučajeva nasilja u opštini Pale ima 18", dodaje Gluhovićeva i navodi da su na području opštine Pale do sada registrovani slučajevi fizičkog, psihičkog, socijalnog i ekonomskog nasilja.

 

 

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh