Slovenačka donacija od velikog značaja za Srednjoškolski centar Pale

Napišite komentar

ucionica ssc pale kompjuteriDelegacija sa Univerziteta Primorska iz Kopra posjetila je danas Srednjoškolski centar Pale povodom donacije 15 računara sa opremom.

Direktor Srednjoškolskog centra Pale Nedeljko Gazivoda ističe da je ovaj vrijedni poklon od velike koristi za ustanovu.

"Želim da  zahvalim našim donatorima Univerziteta Primorska iz Kopra. Ova donacija je za nas veoma važna, nastavu ne bismo mogli izvoditi bez softverskih paketa", navodi Gazivoda i dodaje da s informatičkom opremom nastoje da učenicima pruže funkcionalna i što bolja saznanja kako bi ih pripremili za tržište rada i daljnji nastavak studiranja.

On ističe da saranja sa Univerzitetom iz Slovenije traje  nekoliko godina.

"Već imamo par učenika koji su otišli u Sloveniju da studiraju, a ovom saradnjom želimo da i ostalim učenicima otvorimo vidike da mogu da studiraju na Univerzitetima u Republici Sloveniji", dodaje Gazivoda.

Rektor Univerziteta Primorska u Kopru Dragan Marušić ističe da im je veliko zadovoljstvo što su danas posjetili Srednjoškolski centar Pale te da se nada nastavku saradnje.

"Želimo da napravimo kontak između ove dvije zemlje koji će trajati. Mi već imamo nekoliko studenata kako iz  ove opštine tako  i iz BiH. U našem interesu je da ih bude još više", rekao je Marušić. 

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković navodi da ovo nije prvi put da Vlada Slovenije pomaže građanima Pala, te da je ovo svojevrsna pomoć i samom gradu Istočno Sarajevo.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović navodi da je veoma zahvala Univerzitetu iz Kopra te da se nada da će ova posjeta nastaviti saradnjom u budućnosti, odnosno razmjenom studenta.

 

Srednjoškolski centar Pale broji 690 učenika.

Posljednja izmjena srijeda, 06 Decembar 2017 17:51
Ovdje napišite svoj komentar...
Otkaži
Prijavi se kao
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh