Menu
A+ A A-

Publika uživala u koncertu "Kulturnog centra" i hora Filozofskog fakulteta

  • Objavio:   Miljan Rasevic

kulturni centar bend koncert sarsRok bend "Kulturni centar" u saradnji sa horom Filozofskog fakulteta održao je večeras solistički koncert u Kulturnom centru na Palama, čija sala je bila ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta.

Autor pjesama benda "Kulturni centar" i vokalni solista Želimir Vukašinović rekao je novinarima da bend postoji već sedam godina, te da su za večerašnji koncert pripremili 19 pjesama, od toga 14 autorskih.

"Ovaj koncert je posvećen ljubavi i mnogo je koncerata koji se kreću oko ove teme, mi kroz ljubav pokušavamo da živimo. Ovo nije sentimentalni projekat, nego ustvari jedan osjećaj da je tema ljubavi jedno mjesto gdje se razriješava naša lična, pa i kolektivna istorija", naglašava Vukašinović i dodaje:

"Na koncu tema ljubavi jeste tema poezije, a da ako je ovo povezano sa muzikom, rokenrolom, pa i horom, kao čistim glasom, onda to jeste i onaj glas".

Vukašinović kaže da pet pjesama koje su obradili nisu za njih reinterpretacije već način na koji ih oni čuju.

Dirigent hora Filozofskog fakulteta Jelena Čamur rekla je da su na veliko zadovoljstvo pozvani od strane benda "Kulturni centar" da budu gosti na njihovom koncertu.

"Posljednji blok pjesama zajedno smo radili i odradili, što je bilo izuzetno veliko zadovoljstvo. To je popularni žanr, nešto što je progresivno i moderno, obično horove vezuju za neki klasični repertoar koji je vezan za neke određene ciljane događaje. Mislim da će publika uživati, jer smo mi uživali i uživamo i to je jedno sasvim novo iskustvo", ističe Čamur.

 

 

 

 

Poslednji put izmenjenosubota, 18 novembar 2017 23:16
nazad na vrh

Muzika

Radio Sa-RS